5 tips voor een nieuwe look van je interieur

Om ervoor te zorgen dat jouw huis echt als je ’thuis’ aanvoelt, is het belangrijk dat je alles ook zo inricht dat het helemaal voelt als jouw plek. Kom je wat inspiratie tekort? Geen probleem. Wij helpen je op weg met onze 5 tips om je interieur een nieuwe look te geven.

  • Maak de ruimte optisch groter
  • Ga voor een open uitstraling
  • Ga voor kwalitatief goede elementen
  • Minder is meer
  • Kies een stijl om je aan te houden

Maak de ruimte optisch groter

Wanneer het over het interieur gaat dan is iedereen het er wel over eens dat groter beter is. Een grotere woonkamer voelt rustgevender aan en hier voelen we ons al snel prettiger. Zonder daadwerkelijk te verbouwen kunnen we de ruimte al optisch groter laten lijken. Dit kan door de muren een lichte kleur te geven. Met een pot verf en een kwast heb je dit al snel en budgetvriendelijk voor elkaar. 

Ga voor een open uitstraling in je woning

Een open uitstraling zorgt overigens ook voor een optische grotere ruimte. Daarnaast is een open uitstraling echt iets voor een interieur van de laatste jaren, omdat het namelijk een moderne uitstraling geeft. Meer glas in de woning kan hiervoor zorgen, zoals het kiezen van glazen deuren, grote ramen en doorzichtige, lichte gordijnen voor de woonkamer.

Kwalitatief goede elementen

Hoewel we geneigd zijn om voor goedkopere artikelen te gaan, is dat ook lang niet altijd een verkeerde keuze, maar belangrijk is wel om de kwaliteit in de gaten te houden. Goedkoop kan al snel duurkoop worden en daarnaast willen we een interieur en uitstraling waar we trots op kunnen zijn. 

Kies meubilair waar je zeker van bent en ook andere elementen in de woning. Voor een nieuwe spiegel kun je bijvoorbeeld een speciale spiegel op maat laten maken die volledig aansluit bij jouw interieur. 

Minder is meer

Waar in de meeste gevallen geldt dat meer, beter is, kan het ook zo zijn dat minder juist meer is. Denk aan het aantal spullen dat je in je woonkamer of andere kamer hebt. Wanneer je juist te veel hebt dan kan dat voor een chaotisch beeld zorgen en minder overzichtelijk zijn. In dat geval kunnen minder spullen zorgen voor meer overzicht en een rustige uitstraling.

Kies een stijl om je aan te houden

Voordat je begint met het herinrichten, verbouwen, of wat je ook van plan bent, is het belangrijk dat je welke stijl je wilt creëren. Ga je voor een moderne uitstraling, een ouderwetse, industriële, of heb je een hele andere uitstraling in gedachten? Bij het aankopen van spullen of herinrichten van zaken weet je dan altijd waar je aan moet denken.