Alle voordelen van EPDM dakbedekking

Tegenwoordig is een dakbedekking van EPDM ontzettend populair. Dat is ook niet gek, als je kijkt naar alle voordelen die een dakbedekking van deze soort biedt. Dat zijn er namelijk een hele hoop. Ben je op zoek naar redenen om je dak te bedekken met EPDM? Zoek dan niet verder, je leest ze hier.

Wat is EPDM eigenlijk?

EPDM is een soort van synthetisch rubber, en bestaat uit de volgende componenten: Ethyleen, Propyleen en Dieen-monomeer. Dit materiaal is elastisch en bestand tegen veel verschillende dingen, als hitte en zure regen. Wanneer dit materiaal op de juiste manier wordt verwerkt, kan het als dakbedekking gebruikt worden. Door de grote elasticiteit en de stevigheid die dit materiaal biedt, is het zeer geschikt om op daken te plaatsen.

EPDM is makkelijk op daken te plaatsen

Wil je graag besparen op de kosten, en zelf je nieuwe dakbedekking plaatsen? Een dakbedekking van EPDM is gemakkelijk zelf te plaatsen. Waar je voorheen de dakbedekking op het dak moest branden, hoef je dat bij EPDM dakbedekking niet te doen. Je maakt hier gebruik van lijm, wat dus en stuk gemakkelijker is en bovendien kun je het, na jezelf een beetje ingelezen te hebben, gewoon zelf doen. Dit bespaart een hoop kosten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grotere veiligheid van het plaatsen van de EPDM folie, doordat je het branden achterwege kunt laten. Al met al, heeft EPDM dakbedekking veel voordelen op het gebied van plaatsing.

Makkelijk in onderhoud en zeer sterk

Ligt je nieuwe dakbedekking eindelijk op je dak? Je hoeft er bijna niet meer naar om te kijken. Het is erg onderhoudsvriendelijk, je hoeft er in principe niks meer aan te doen. Nog een voordeel is dat een dakbedekking van EPDM veel langer mee gaat dan een andere soort dakbedekking (wel tot 50 jaar), en bovendien is EPDM folie goed bestemd tegen onder andere uv-straling, hitte, (zure) regen en kan het goed tegen temperaturen tussen -75 °C en 125 °C.

Elk voordeel heeft zijn nadeel

Natuurlijk zijn er altijd nadelen te noemen. Zo is een nadeel dat een dakbedekking van EPDM vaak duurder is dan andere varianten. Echter haal je, door de lange levensduur, dat geld er ook wel weer uit. Ook kan het materiaal niet goed tegen chloor, maar hoe groot is de kans dat er chloor terechtkomt op je dak?