Tafels en andere meubels brandvertragend impregneren gids

Ben je reeds bekend met het principe brandvertragend impregneren? Nee, dan leggen we het even uit voor je. Het zal je niet ontgaan zijn, dat er nog vele branden vrijwel dagelijks geschieden in Nederland. Daarover worden we dagelijks bericht in het nieuws journaal. In 2017 waren er meer dan 120.000 branden gerapporteerd (bron: royalsafety website). Dat is me nogal wat. Iedereen is wel bekend met brand bestrijdingsmiddelen zoals brandblussers. Maar zoals het Nederlandse gezegde gaat voorkomen is beter dan genezen. Daarom willen we in dit artikel informatie delen omtrent een van de brandpreventie opties namelijk brandvertragend impregneren.

Enfin, brandvertragend impregneren houdt in dat men een substantie aanbrengt op een object, waardoor dit object een stuk minder brandbaar is. Een klein beginnend vuurtje hoeft nog geen catastrofe te worden per se. Het wordt pas dramatisch wanneer een uitermate brandbaar object vlam vat en compleet afbrand en de brand zich ook rap kan verspreiden. Door brandvertragend impregneren branden objecten een stuk minder snel af en kan het vuur zich beduidend minder rap verspreiden. Het geeft je meer tijd om een brand onder controle te krijgen. Of om te vluchten. Enfin in dit soort situaties is alle extra tijd een gift van de goden. Elke seconde telt. Brandvertragend impregneren geeft je die extra tijd die je dan zo hard nodig hebt.

Zaken die we sowieso zouden aanbevelen om te impregneren zijn meubels waaronder dus tafels, kwetsbare materialen denk aan synthetische stoffen maar ook natuurlijke materialen zoals riet en stro in je huis. Tijdelijke versieringen zoals een kerstboom. De gordijnen. In principe kan tegenwoordig vrijwel alle materialen en objecten behandeld worden, lees meer daarover in dit artikel. Een goed brandvertragend impregneer middel laat absoluut geen sporen achter zoals mensen soms vrezen. Je tafel bijv. ziet er dus nog exact hetzelfde uit, het enigste verschil is dat deze een stuk brandveiliger is.

Zonweringen voor dakramen

Waarom een zonwering?

Een dakraam zorgt ervoor, dat er erg veel licht binnenkomt. Dit is erg gewild voor op de zolder, maar niet altijd de bedoeling. Het is begrijpelijk dat het niet altijd prettig is, als de zon naar binnen schijnt. Ook zorgt de zon ervoor dat de zolderkamer opgewarmd wordt. Ook dit is niet altijd prettig.

De oplossing hiervoor is het aanschaffen van een Velux zonwering. Zo worden de irritaties die de zon met zich meebrengt voorkomen. Op die manier kunt u blijven genieten van uw dakraam, zonder irritaties. Er zijn verschillende zonweringen verkrijgbaar. Toch wordt er meestal gekozen voor de Velux Zonwering. Dit komt omdat dit merk bekend staat om de goede kwaliteit en producten die lang meegaan.

Voordelen van een zonwering?

Voor op de zolder, is een dakraam echt een must geworden. Een dakraam heeft ook veel voordelen maar jammer genoeg ook nadelen.

Veel mensen houden erg veel van de zon. Helaas werkt de zon zelf niet altijd mee. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je niet kan werken op je laptop, geen tv kunt kijken, niet lekker lang kunt uitslapen of dat de zon de hele tijd in je ogen schijnt, terwijl je bezig bent met activiteiten. Om dit te voorkomen en de zolder alsnog te kunnen gebruiken, wordt het erg aangeraden om een goede zonwering aan te schaffen.

Het kan ook zijn dat het zonlicht helemaal niet storend is maar de warmte die de zon met zich meebrengt. De zolderkamer kan dan heel benauwd worden. Ook dan is het minder prettig om te werken, slapen of andere activiteiten te doen op de zolder. Ook voor dit probleem, is het aanschaffen van een zonwering de oplossing. De zonwering houd de warmte tegen. Het voorkomt dat het benauwd wordt op de zolder. Zo kan de zolder tijdens de zomer, ook prima gebruikt worden.

Vergelijkingen 

Er zijn naast Velux zonweringen andere verschillende aanbieders. De reden waarom er vaak toch voor een Velux zonwering wordt gekozen, is de goede kwaliteit. Zonweringen die tegen een hele voordelige prijs verkrijgbaar zijn, hebben vaak ook een minder goede kwaliteit. Zodra de kwaliteit van een zonwering minder goed is, moet de zonwering dus ook vaker vervangen worden. Dit brengt uiteindelijk nog meer kosten met zich mee. Door een kwalitatief hoge zonwering aan te schaffen, heeft u er dus wel langer profijt van.

Waar kan ik mijn ideale zonwering bestellen?

Ook een zonwering kan je tegenwoordig bestellen. Er zijn alleen veel verschillende online aanbieders. Dit maakt het ook lastig om de juiste zonwering te vinden. Bij Dakraampje.nl wordt het kiezen van een zonwering een stuk makkelijker. Velux zonweringen en fakro zonweringen zijn daar verkrijgbaar. Zo is het dus ook niet nodig, om zorgen te maken over de kwaliteit van de zonwering. Ook bied Dakraampje.nl zonweringen tegen betere prijzen. Op die manier wordt het mogelijk gemaakt om tegen voordelige prijzen, kwalitatief hoge zonweringen aan te schaffen. Om de perfecte zonwering te leveren of voor de montage, wordt er ook gewerkt met het “pick en click” systeem. Zo wordt de zonwering in juiste maat gemaakt.

De magie van een Berber tapijt

Wanneer het laakt aan sfeer in je woonkamer, overweeg dan eens een Berber tapijt. Deze vloerkleden staan ook wel bekend onder de naam Beni Ouarain of simpelweg Marokkaanse kleden. Wat deze kleden uniek maakt, zijn de kleurrijke ontwerpen en unieke uitstraling. Wat verder echt een voordeel is aan deze kleden is dat ze nog met de hand gemaakt worden in de dorpjes in de Atlas gebergtes van Marokko. Ieder kleed in principe is dus uniek, en dus zul je nooit exact hetzelfde vloerkleed zien liggen bij de buren.

Hoe kom je aan een Berber kleed? De Atlas gebergtes zijn nogal ver verwijderd van Nederland. Tegenwoordig hoef je niet meer helemaal af te reizen naar Marokko om die kleden aan te schaffen. Er zijn webwinkel in Nederland die echte authentieke Berber kleden invoeren. Dus geen namaak of massa productie, maar de originele Berber tapijten en kleden uit Marokko. Dit bespaart je een retourtje Marokko om dan nog maar te zwijgen over alle moeite om het kleed weer terug naar Nederland te krijgen.

Overzicht: https://www.ghalia.nl/berber-tapijten

Hoewel Marokko qua interieur en woondecoratie met name bekend is geworden dankzij de Berber tapijten, zijn ook de lampen een dikke aanrader. Marokkaanse lampen hebben dezelfde positieve eigenschappen als de eerder genoemde kleden. Ze zijn sfeervol, ze zien er prachtig uit, ze worden geheel met de hand gemaakt dus per definitie uniek.

Tip: https://oosterselampengoedkoop.nl/

Onze tip zou zijn om beide in tandem aan te schaffen, dus een Marokkaanse vloerkleed en een oosterse lamp. Een geval van 1 + 1 = 3. Deze combinatie kan iedere kamer, hoe sfeerloos ook, omtoveren in een sprookjeswereld.

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer oosterse woonaccessoires toevoegen aan je interieur? Dat kan. Aanraders zijn tevens de decoratieve shisha waterpijpen, Marokkaanse dienbladen, Egyptische kelims en oosterse kaarsenhouders.


Een mooie kast, dat staat vast

Wie meer wenst dan een standaard kast in de hal of in de gang, heeft de mogelijkheid om een garderobekast op maat aan te schaffen. Het voordeel van een op maat gemaakt meubelstuk is dat alle ruimte optimaal benut kan worden. Natuurlijk kan er met de kant en klare kasten en kastjes van tegenwoordig heel wat moois en functioneels worden gemaakt, maar een eigen ontwerp met zelfbedachte oplossingen is zeker de moeite waard om over na te denken. 

Een lastige hoek onder een trap kan tot iets handigs worden omgetoverd met het juiste ontwerp. Een garderobekast in laten meten of zelf in meten is nog maar het begin. Lades en misschien een legruimte boven de hangruimte in de kast kunnen allemaal worden gerealiseerd. Klapdeuren, een schuifwand of een roldeur, er zijn legio mogelijkheden en allemaal op maat leverbaar, of zelf te maken. Om nog maar even te zwijgen over het kleurenpalet waar uit gekozen kan worden. Ook de keuze van de materialen die gebruikt moeten worden is natuurlijk aan de ontwerper. Van metaal tot aan hout of steen, de mogelijkheden zijn enorm. 

De trend van het moment kan worden toegepast wanneer het over het uiterlijk van de kast gaat. Maar een spiegelschuifwand of mooi geverfde garderobekast kan evenveel voldoening geven. 

Zelf doen of laten doen


Iemand die handig is en graag timmert, kan misschien redelijk gemakkelijk een garderobekast ontwerpen en maken. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Het hebben van het juiste gereedschap en het op een goede manier kunnen 
hanteren is voor velen geen dagelijks werk. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat niemand een goede kast kan bouwen. Maar voor de mensen die niet in de mogelijkheid zijn om zelf aan de klus te kunnen, zijn er natuurlijk vakmensen. 

Een garderobekast in laten meten door een bedrijf met ervaren mensen is zeker aan te raden. De vakmensen zijn niet alleen in het bezit van het juiste gereedschap maar hebben ook een berg ervaring en ideeën om tot een goede uitvoering van het ontwerp te komen. Het juiste gereedschap is al het halve werk. Een idee voor het ontwerp van de kast, getekend op een kladblaadje krijgt pas betekenis wanneer de juiste maten zijn opgemeten. Iedere hal of gang is verschillend en daar weten de vakmensen wel mee om te gaan. Kastenbedrijven die komen inmeten kunnen zeker van advies voorzien bij de materialen die gebruikt moeten worden, en bij het ontwerp van de binnenkant van de kast. 

Eigen ontwerp is top


Met of zonder experts is een eigen ontwerp garderobekast zeker te realiseren. Het optimaal benutten van ruimte gebeurt met een ontwerp op maat. Een garderobekast in laten meten of zelf inmeten biedt de kans om iets unieks neer te zetten of neer te laten zetten. Het inmeten van een garderobekast is zeker een nauwkeurig werkje maar met de huidige meetapparatuur gaat het allemaal iets gemakkelijker. Een kast op maat is gaaf en functioneel, en geeft veel voldoening.

Bron: Atmyhome

Een kachel gekoppeld aan de centrale verwarming

In een ruimte waar geen centrale verwarming aanwezig is in bijvoorbeeld de vorm van radiatoren, kan een kachel dienst doen. Een kachel kan als brandstof hout, gas of elektriciteit hebben en wordt dan vaak ook gebruikt om één enkele ruimte te verwarmen. Wanneer de betreffende ruimte wel voorzien is van een centraal verwarmingssysteem is een kachel in principe niet nodig. Het kan dan dienen als bijverwarming en dikwijls wordt de kachel dan aangestoken voor de nodige sfeer. Maar wist je ook dat je de kachel zeer effectief kunt inzetten en kunt aansluiten op je centrale verwarming? 


Hoe werkt een kachel die is aangesloten op centrale verwarming?


In de praktijk zul je van zien dat deze kachels op centrale verwarming werken op houtblokken of pellets. Dit zijn dan de zogenaamde cv-kachels. Eigenlijk kan dit op twee manieren. De kachel is rechtstreeks verbonden met de cv-ketel. De cv-ketel zorgt er dan voor dat, net zoals normaal, de radiatoren worden verwarmt. Alleen de warmtebron zal de haard zijn en niet elektriciteit of gas waar een cv-ketel normaal op draait. Maar de haard kan desnoods ook werken zonder een cv-ketel. De kachel wordt dan direct aangesloten op de radiatoren en de boiler voor warm leidingwater. Je zult dan wel als je de radiatoren verwarmd wilt hebben, ook je kachel aan moeten doen. Op deze wijze kun je met je kachel je gehele woning verwarmen zonder dat je het gezellige haardvuur hoeft te missen. 


Voordelen van een cv-haard


• Een cv-haard kan veel hogere temperaturen aan dan de traditionele kachels. Hierdoor zal het geen moeite kosten om de gehele woning door middel van de kachel te verwarmen. 
• Je maakt optimaal gebruik van het hoogste rendement van de kachel. De warmte van de kachel wordt niet voor één ruimte gebruikt, maar voor de gehele woning. 
• Je hoeft geen andere vormen van warmtebronnen meer aan te spreken. Dit zorgt ervoor dat je een duurzaam en milieuvriendelijke cv-haard hebt. 
• Je kunt de energie die je cv-ketel verbruikt veel beter onder controle houden en daarmee kun je energie besparen. Helemaal als je een houtkachel hebt, hoef je geen elektriciteit en gas af te nemen. Je energierekening zal dalen. 
• Een cv-haard is goed te combineren met nieuwe vormen van energielevering, zoals zonne-energie en warmtepompen. 


Waar moet je nog aan denken bij een cv-haard?


Wil je je haard aansluiten op de centrale verwarming, dan zul je niet een reguliere haard kunnen kopen, maar moet je ook echt voor een cv-haard gaan. Ze lijken sterk op de standaard haarden, alleen is er de mogelijkheid tot aansluiting op de cv en de haarden hebben meer vermogen. De prijs zal ook beduidend hoger liggen dan een normale haard. Bij plaatsing kan het zijn dat je leidingen moet leggen naar de plek waar je de haard gaat plaatsen. Houd hier dus rekening mee. Houd er ook rekening mee dat de warmtewisselaar in de haard snel vervuild kan raken en daarom niet meer optimaal kan presteren. Het loont daarom om de warmtewisselaar elke 3 tot 4 maanden met een harde borstel te reinigen.

Bron: Schilder-inutrecht

tapijt kiezen

Zo kies je een tapijt die bij je past!

Ook als het op interieur styling aankomt zijn details ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat accessoires op elkaar afgestemd zijn, en voeg bijvoorbeeld een bijzettafel of staande lamp toe aan je interieur. Dit zijn namelijk meubels die in een ontelbaar aantal kleuren en designs verkrijgbaar zijn, waardoor deze niet alleen functioneel maar ook mooi kunnen zijn. Een andere item dat je toe kunt voegen om de inrichting van een bepaalde ruimte tot een geheel te maken is een vloerkleed. Ook deze zijn verkrijgbaar in tal van soorten en maten. Geen idee waar je op moet letten bij de aanschaf van een vloerkleed? Lees dan snel verder, want in deze blog geven we je wat handige tips die je helpen bij het maken van de juiste keuze!

Het formaat

Oké, allereerst is het handig om na te gaan in welke ruimte je een tapijt wilt toevoegen. Wellicht is een vloerkleed in een kleiner formaat handiger voor een slaapkamer, terwijl een groter formaat thuishoort in de woonkamer. Heb je een vloerkleed gezien die je mooi vindt? Noteer dan de maten. Zo kun je thuis de vloer met kranten bedekken om het daadwerkelijke formaat visueel te maken. Handig toch?

Hoogpolig of toch niet?

Op het gebied van vloerkleden, kun je onderscheid maken tussen hoogpolige en laagpolige tapijten. Een laagpolig tapijt heeft kortere lussen, terwijl een hoogpolig tapijt langere lussen heeft. Dit laatste type is om die reden vaak hoger en dikker en voelt lekker zacht aan. Daarentegen zijn laagpolige tapijten platter. Een hoogpolig tapijt draagt bij aan een gezellige sfeer in een ruimte. Het voordeel van een laagpolig vloerkleed, is dat deze verkrijgbaar zijn in een groter aantal kleuren en designs.

Vorm: rond of toch vierkant?

Vloerkleden zijn er in verschillende maten, maar ook in verschillende vormen! De meeste tapijten zijn rechthoekig, vierkant of rond. Het leuke aan vloerkleden is dat deze een ruimte anders kunnen laten ogen. Zo is een rond vloerkleed een goede keuze voor rechthoekige of vierkante ruimtes. Dit biedt namelijk een speels effect. Voor meerhoekige ruimtes is een rond vloerkleed vaak een goede keuze.

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Brokking.

Een veel gebruikte toepassing van dak- en gevelbekleding

Het dak lijkt misschien een minder belangrijk onderdeel van uw woning of pand. Echter is het toch een essentieel deel ervan. Het houdt u niet alleen droog en warm maar het maakt uw woning op pand ook af. De vraag naar zetwerk op maat is de afgelopen jaren flink gegroeid. Aluminium zetwerk op maat is bij de meeste mensen wel bekend, toch zijn er meerdere materialen waar u uit kunt kiezen. Alle materialen hebben natuurlijk hun eigen specifieke voordelen. Zetwerk op maat kent over het algemeen vrijwel alleen maar voordelen en is hierom ook een veel gebruikte toepassing van dak- en gevelbekleding.

Wat houdt zetwerk op maat in?

Zink zetwerk word veelvuldig toegepast voor dak- en gevelbekleding. Zetten is een bewerkingstechniek die word gebruikt om platen in de gewenste vorm te buigen. Ook kunnen nauwkeurige hoeken, zowel scherp als rond, worden gerealiseerd. Door deze bewerkingen past de plaat exact op uw dak. Voor zetwerk op maat heeft u verschillende materiaalkeuzen, zoals lood, aluminium, zink en zetwerk plastisol. Zetwerk op maat word vooral aangeraden omdat u veel mogelijkheden heeft qua afwerking, materiaal, dikte en formaat. Afhankelijk van het materiaal kan u ook zelf de kleur bepalen.

Toepassing van zinken zetwerk.

Zink zetwerk is bij de meeste mensen vooral bekend van (dak)goten. Maar er bestaan nog meer toepassingsmogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een dakrand of dakkap van zink laten plaatsen. Dit geeft uw pand een karakteristieke uitstraling. Zink staat voornamelijk bekend om zijn lange levensduur. Daarnaast is het ook nog een duurzaam materiaal dat vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Doordat zink eenvoudig te bewerken is kan het in elke gewenste vorm worden toegepast. Al deze voordelen zorgen ervoor dat zink steeds vaker gebruikt word in de dakindustrie.

Verschil tussen zink op maat en aluminium op maat.

Een van de bekendste materialen in zetwerk is aluminium. Zink en aluminium delen veel dezelfde voordelen. Zo zijn het beide licht gewicht materialen die onderhoudsvrij zijn. Echter is er een groot verschil tussen deze twee materialen. Aluminium is makkelijk met andere materialen te combineren. Wanneer u zink combineert met andere materialen word de kans op corrosie verhoogt. Corrosie is een aantasting van de omgeving op het materiaal. Aluminium heeft van nature een dun beschermingslaagje dat het materiaal afsluit van zuurstof. Hierdoor is het materiaal corrosiebestendig. Zink is dit niet. Corrosie kan zorgen voor veiligheidsrisico’s en grote kosten.

Weet u niet goed waar u moet beginnen?

Een dak plaatsen is een groot project dat u niet zomaar doet. Er komen veel aspecten bij kijken. Zo is de materiaalkeuze ook afhankelijk van de doeleinde van de platen. Wanneer u de vakkundige kennis mist kunnen deze keuzen heel lastig zijn. Weet u niet goed waar u moet beginnen of welk materiaal het meest geschikt is voor uw woning of pand? Of wilt u de dakwerkzaamheden door een professional laten uitvoeren? Ga dan naar een dakgroothandel bij u in de buurt. Hier kan een specialist u voorzien van meer informatie en advies. Vaak hebben dakgroothandels alle materialen liggen zodat u deze meteen kan bekijken.

De tafel trends van 2019

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan en dat betekent dat de woonmarkt overspoelt wordt door nieuw interieur en nieuwe trends. Het is altijd leuk om een paar van deze interieur trends mee te nemen in je huishouden om zo een beetje up to date te blijven en je huis weer een frisse look te geven. Ook tafel trends kunnen niet ontbreken in 2019 en er wordt daarom een klein overzicht geboden van welke tafel designs dit jaar helemaal happening zijn.

Een hart voor bomen
Eén ding wat zeker centraal staat in 2019 is hout. Deze trend was ook al bezig in 2018, maar zien we dit jaar nog meer terugkomen. De populairste tafels hebben eigenlijk allemaal een houten tafelblad., waarbij eiken de meeste aandacht trekt. Dit heeft te maken met de natuurlijke woontrend. Mensen willen weer meer een worden met de natuur en dit zie je terugkomen in het gehele interieur. Planten en natuurlijke meubels komen steeds meer centraal te staan en dus ook voor tafels. Het houten tafelblad kan bovendien met van alles gecombineerd worden. Je kan het je zo gek niet bedenken. Zo kan de gehele tafel van hout zijn, maar er kan ook prima een metalen onderstel aan zitten. Dit geldt ook voor de stoelen. Ze hoeven niet per se bij de tafel te matchen. Het voordeel van hout is dat het eigenlijk overal wel bij past. Wees dus creatief en maak jouw tafel uniek.

Elke vorm is mogelijk
Het voordeel van een eikentafel is dat je de vorm van het blad kan bepalen. Dit kan niet bij alle soorten hout. Je ziet daarom ook steeds vaker een andere tafelvorm dan het standaard rechthoekige. Rondere vormen zijn erg populair. Het geeft je huis een zachtere uitstraling en heeft een minder strakke look. Je kan ervoor kiezen om de tafel geheel rond te maken, maar je kan bijvoorbeeld ook de hoeken van de tafel ronden of een ovale tafel creëren. Wanneer je een ronde tafel laat maken, wees dan wel goed op de hoogte van de afmetingen. Een ronde tafel past over het algemeen moeilijker in een auto. Een busje huren die over de juiste afmetingen beschikt zou dan een oplossing kunnen zijn.

Duurzaam is ook belangrijk
Een andere trend die dit jaar nog centrale zal komen te staan dan in 2018 is duurzaamheid. Steeds meer bedrijven spelen in op deze behoefte en dus ook de woonindustrie. Je zou het misschien niet denken, maar een eiken tafel is een duurzame keuze. In tegenstelling tot andere houtsoorten, gaat eiken namelijk levenslang mee. Je hoeft dus maar een keer een eiken tafelblad aan te schaffen en je kan er de rest van je leven mee door.

Krijg jij nou ook helemaal de kriebels? Dan zou ik zeggen, wacht niet langer! Ga naar een autoverhuur bedrijf, huur dat busje en haal je tafel!

warmtepomp

Leuke weetjes over het kopen van een warmtepomp

Mede door de bevingen in Groningen wordt het steeds duidelijker dat aardgas niet een blijvende optie is, en dat er dus gezocht moet worden naar alternatieven.

Tegenwoordig is dan een warmtepomp een van de meest toegepaste oplossing om geen aardgas meer te gebruiken. De warmtepomp ondervindt de afgelopen jaren daarom ook een aantal grote ontwikkelingen om de efficiëntie, duurzaamheid en het gebruiksgemak nog verder te verbeteren. Voor velen is de warmtepomp een goede vervanging voor het gebruik van aardgas in de cv-ketel, maar natuurlijk wil je, voordat je er een aanschaft, goed zijn geïnformeerd. Hieronder vindt u meer warmtepomp informatie en leuke feitjes erover.

Werking van de warmtepomp

Een warmtepomp werkt door middel van drie verschillende kringen die met elkaar verbonden zijn. Allereerst moet de energie worden gewonnen uit een bron: lucht, water of bodemenergie. Daarna is er een koudemiddelkring bestaande uit een compressor, verdamper, condensor en expansieventiel, waarna het naar de derde kring gaat: het afgiftesysteem. Aangezien de bron van de warmtepomp kan verschillen, zijn er ook verschillende soorten warmtepompen op de markt. Zo zijn er bijvoorbeeld water-water warmtepompen, bodem-water warmtepompen en lucht-lucht warmtepompen, ieder met zijn eigen voor- en nadelen.

Warmtepompen in binnen- en buitenland

De warmtepomp is al langere tijd erg populair in verschillende landen buiten Nederland. Zo groeide in de jaren ’90 het gebruik van een warmtepomp enorm in Scandinavië en is daar tegenwoordig in bijna elk huis een warmtepomp te vinden. Ook in landen als Zwitserland en Frankrijk wordt steeds vaker gebruik gemaakt van de warmtepomp. Bij onze zuiderburen was er vorig jaar al een recordaantal van nieuwe warmtepompen te zien.

In Nederland neemt de vraag naar warmtepompen de afgelopen jaren steeds verder toe, mede doordat een warmtepomp ook in aanmerking kan komen voor een investeringssubsidie duurzame energie.

Verminderde CO2-uitstoot en meer voordelen

Een warmtepomp gebruikt elektriciteit, net zoals een gasgestookte ketel, maar de hoeveelheid is een stuk lager dan de ketel. Hierdoor is de CO2-uitstoot van een warmtepomp de helft van die bij verwarming door het gebruik van gas. Warmtepompen kunnen nog duurzamer gemaakt worden door het gebruik maken van groene stroom, aangezien hier helemaal geen CO2 uitstoot meer is. Andere voordelen van een warmtepomp is dat deze voor een constante temperatuur in je huis zorgt, en ook kan koelen in plaats van verwarmen, waardoor een airco niet meer nodig is. Ook heeft een warmtepomp weinig onderhoud nodig en zorgt de aanschaf van een warmtepomp voor een waardevermeerdering van het huis.

verlichting interieur

Maak je woning naast een tafel helemaal compleet met de verlichting

Een tafel geeft veel sfeer aan je huis, maar je woning kun je op veel verschillende manieren en stijlen inrichting. Denk hierbij aan een landelijke sfeer met veel hout en ruigere materialen, aan een industriële sfeer gebruik makend van metalen of aan een Scandinavische sfeer met lichtere kleuren in het interieur.

Je interieur kun je ontwerpen door gebruik te maken van verschillende meubels en materialen, maar wat vaak vergeten wordt is dat een heel groot gedeelte van de sfeer in je woning kan worden bepaald door het licht, de lampen en de lamp accessoires die gebruikt worden. Het licht kan een woning omtoveren tot verschillende sferen en de accessoires kunnen hier heel erg bij helpen. In onderstaande tekst kom je meer te weten over de verschillenden mogelijkheden die er zijn als het gaat om leuke, sfeervolle lampen accessoires voor in je woning.

Denk naast de tafel die je gaat aanschaffen dus ook goed aan de verlichting in jouw woning!

Lichtbronnen

Allereerst is de lichtbron die gebruikt wordt enorm belangrijk voor de sfeer die je kamer of woning uitstraalt. Als het licht dat wordt gebruikt te fel is, dan wordt de gezelligheid in de kamer snel weggenomen, terwijl te weinig licht ook erg onhandig kan zijn. Een goede balans is hiervoor erg belangrijk om zo sommige plekken in je kamer meer uit te lichten, bijvoorbeeld werkplekken, en om op andere plaatsen het licht juist te dimmen, zoals in een zithoek. Op internet zijn veel verschillende lichtbronnen te vinden waaronder gloeilampen, LED lampen en kooldraadlampen.

Lampenkappen

Lampenkappen zijn er in vele soorten en maten en daarom is er voor ieder interieur wel een te vinden die de ruimte perfect aanvult. Lampenkappen kunnen voor sfeer zorgen op bijvoorbeeld tafellampen, vloerlampen of hanglampen en zijn door verschillen in materiaal, kleur en print helemaal aan te passen aan jouw wensen. Kijk hier bijvoorbeeld om meer inspiratie op te doen over de mogelijkheden zijn. Hier zijn veel soorten lampen kappen te vinden, soms met een heel kleurrijk design en print en soms met een rustigere, neutrale uitstraling.

Ophanging en staanders

Ook door middel van de ophanging van hanglampen of de staanders bij staande lampen is er veel verschil in sfeer te creëren. Als je bijvoorbeeld een industriële sfeer wilt uitstralen kun je gebruik maken van metalen staanders en bij een landelijke sfeer kan gekozen worden voor een groot houtblok om de lamp op te monteren. Deze accessoires geven hierdoor een hele mooie uitstraling aan je woning en creëren zo een unieke look.

Al met al zijn accessoires van lampen een sfeerbepalend element waarmee je veel veranderingen kunt aanbrengen in je woning.


Post navigation