Wat je moet doen voordat je op vakantie gaat

De vakantie staat voor de deur! Natuurlijk heb je een checklist over wat je allemaal mee moet nemen, maar heb je er ook aan gedacht hoe je je woning achterlaat? Er zijn namelijk een aantal slimme maatregelen die je kunt treffen om je woning op een juiste manier achter te laten. Denk hierbij niet alleen aan veiligheid, maar ook aan energiezuinigheid. Een aantal tips om je woning op een verantwoorde manier achter te laten, lees je hieronder.

Zorg voor een bewoonde indruk

Een van de beste manieren om inbrekers buiten de deur te houden, is door de indruk te wekken dat het huis bewoond wordt. Laat de gordijnen open, zorg dat de verlichting geregeld wordt met een tijdschakelaar. Daarnaast is het slim om ervoor te zorgen dat de brievenbus regelmatig wordt geleegd, bijvoorbeeld door buren. Op zoek naar meer tips om je woning goed te beschermen tegen diefstal tijdens de vakantieperiode? Lees hier hoe je jouw woning veilig achterlaat om met een gerust hart op reis te gaan. 

Schone en frisse woning

Naast dat je je woning natuurlijk graag op een veilige manier achterlaat, is het ook verstandig om te denken aan de frisheid. Maak afvoerputjes schoon, trek het toilet door en haal je koelkast en vriezer leeg. Wil je daarnaast ook nog een hoop energie besparen? Dan kun je ook de koelkast en de vriezer uitschakelen voor vertrek. Let er dan wel op dat je de deuren op een kier zet om schimmels te weren.

Hou rekening met de planten

Als je een hoop planten in huis hebt, wil je natuurlijk niet thuiskomen bij een heel plantenkerkhof. Daarom is het verstandig om aan je buren of familie te vragen om je planten om de zoveel tijd water te geven. Zo hoef je niet alle planten en bloemen weg te gooien als terugkomt van een paar weken vakantie. 

Afsluiten van stroom en gas

Om de kans op brand of andere schade te voorkomen, is het ook verstandig om rekening te houden met je gas en de elektriciteit. Trek alle stekkers uit het stopcontact en controleer of de kookplaat of het gasfornuis helemaal uitstaat. Wil je helemaal zeker zijn van je zaak? Dan kun je ook de gastoevoer afsluiten. Ook kun je de watertoevoer helemaal dichtdraaien. Om je huis energiezuinig achter te laten kun je de cv op de laagste stand zetten, zodat je niet onnodige energie in de verwarming stopt als je er niet bent. 

Waterpomp kopen doe je bij waterpompshop.nl

Nu we in de herfst zitten is de kans weer groot dat er veel regen gaat vallen in Nederland. Gelukkig zullen de meeste mensen hier weinig last van hebben. Desondanks lopen huizen risico, want het weer kan erg onvoorspelbaar zijn. De kans dat een huis onderwater komt te staan bestaat dus. Dit komt omdat Nederland voor een groot gedeelte onder het waterpeil ligt. Er kan veel schade aan je huis en je inboedel gericht worden als het water er niet snel uitgepompt wordt. Een waterpomp kopen is de oplossing voor zo’n situatie. 

Als je eenmaal van plan bent om een waterpomp aan te schaffen kunnen er wel een aantal vragen opkomen. Bijvoorbeeld, wat is een waterpomp eigenlijk? Eigenlijk zegt het woord het al, een pomp die ervoor zorgt dat het water verplaatst naar een andere plaats. Vroeger werd dit altijd handmatig gedaan, maar tegenwoordig maken de meeste mensen gebruik van een elektrische waterpomp

Als je er zeker van wilt zijn dat je goed zit tijdens de aanschaf van een waterpomp, dan moet je bij Waterpompshop.nl zijn. Als je bij waterpompshop een bestelling plaats vandaag voor 22:00, dan is het morgen al in huis. Dat is wel zo fijn als je huis onder water staat. Ook word je pakket gratis verzonden vanaf € 50,-. 

Er zijn veel verschillende waterpompen met elk een ander doeleinde. Je kan een waterpomp aanschaffen met als functie om je tuin te beregenen. Een beregeningspomp is een waterpomp waarmee u water kunt ophalen uit een bron, kanaal, meer of sloot en hoge druk creëert om uw tuin of stukken land mee te besproeien. Ook kan je een waterpomp aankopen om regenwater her te gebruiken. Een regenwaterpomp wordt ingezet voor het hergebruiken van regenwater in- en rondom huis om waterverspilling tegen te gaan. Een regenwaterpomo is zelfs al enkele jaren verplicht bij nieuwbouw in België.

Lampen, zoveel meer dan alleen verlichting

Het kopen van nieuwe lampen voor in je woning lijkt op het eerste zicht een koud kunstje te zijn. In de praktijk wil dat echter wel eens behoorlijk tegenvallen. Door de jaren heen zijn er namelijk ongelofelijk veel verschillende soorten verlichting op de markt verschenen. Het is daarbij niet meer alleen van belang om rekening te houden met de kleur van de verlichting, wat namelijk bovendien ook te denken van de stijl waar de lampen over beschikken? Ben jij ook van plan om één of meerdere nieuwe lampen te kopen en wil je er absoluut zeker van zijn dat je kiest voor de best mogelijke exemplaren? In dat geval is het absoluut een aanrader om rekening te houden met de informatie die is terug te vinden hier op deze pagina.

             De bijzondere uitstraling waar design lampen over beschikken

Wanneer je het assortiment van een bepaalde (online) meubelwinkel bekijkt zal je meteen kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende soorten lampen in terug te vinden zijn. Je kan er wat dit betreft voor kiezen om gewone, standaard lampen te kopen, maar natuurlijk zijn er ook speciale design lampen verkrijgbaar. Deze lampen zorgen niet alleen voor het doeltreffend verlichten van de ruimte of realiseren niet alleen sfeerverlichting, daarnaast vormen ze ook op zich een zeer mooie eye-catcher. Meer dan ooit tevoren is het dan ook een absolute aanrader om stil te blijven staan bij het design waar lampen over kunnen beschikken.

             Keuze uit tal van verschillende soorten lampen

Het spreekt voor zich dat niet alleen de keuze tussen een standaard lamp en een speciale design lamp er één is die je moet maken. Wat namelijk ook te denken van het soort lamp waar gebruik van wordt gemaakt? Door de jaren heen zijn er op dit vlak heel wat verschillende mogelijkheden op de markt verschenen. Denk hierbij onder meer aan de volgende opties:

  • Hanglampen;
  • Plafondlampen;
  • Staande lampen;
  • Tafellampen;

Voor welk soort lamp je uiteindelijk gaat kiezen is natuurlijk altijd afhankelijk van het doel dat je voor ogen hebt. Wil je bijvoorbeeld zorgen voor sfeerverlichting in huis of ben je vooral op zoek naar functionele verlichting? Dit is een belangrijke vraag die je eerst zal moeten beantwoorden voordat je uiteindelijk een concrete keuze kan gaan maken.

             Lampen kopen in verschillende stijlen

Voordat je overgaat tot het kopen van één of meerdere lampen zal je natuurlijk ook altijd rekening willen houden met de stijl waar deze over moeten beschikken. Heb je er bijvoorbeeld voor gekozen om je interieur op klassieke wijze in te richten? In dat geval zal je meer dan waarschijnlijk ook willen kiezen voor een lamp met een klassiek design. Of misschien wil je wel graag een bepaald contrast creëren waardoor je net voor een afwijkende stijl zal kiezen? In ieder geval mag het duidelijk zijn, ongeacht de eisen waar jij ook over mag beschikken, er zijn altijd lampen beschikbaar die aan deze verwachtingen kunnen voldoen. Wil je er zeker van zijn dat je jouw nieuwe lampen in huis kan halen tegen de best mogelijke prijs? In dat geval is het ook altijd de moeite waard om even het aanbod te bekijken welke in verschillende speciale meubel outlets is terug te vinden.

Een groot uniek aanbod aan lampen kun je vinden in de webwinkel Furnea.nl.

tafelkleed kopen

Een nieuwe tafel gekocht? Zo zorg je ervoor dat de tafel netjes blijft

Heb jij een nieuwe tafel gekocht? Dan wil je deze uiteraard zo lang mogelijk netjes en zonder beschadigingen houden. Dit kan echter een flinke uitdaging zijn, zeker met een gezin. Een tafel is een meubelstuk dat intensief wordt gebruikt, waardoor beschadigingen haast onvermijdelijk lijken. Toch zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen om de tafel te beschermen tegen beschadigingen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Permanente bescherming

Wil jij onbezorgd van jouw tafel gebruik kunnen maken? Dan is het aan te raden om een zeil over de tafel te plaatsen. Een tafelzeil zorgt er voor dat iedereen ongeremd van de tafel gebruik kan maken. Zo kan je de tafel gebruiken om aan te werken, te eten, te borrelen, te kleuren, te knutselen, etc. Tafelzeilen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. Zo kan je kiezen voor een tafelzeil met een design, maar zijn er ook transparante tafelzeilen verkrijgbaar. Wil jij dat jouw tafelzeil zo min mogelijk opvalt? Dan kan je er voor kiezen om een tafelzeil op maat over de tafel te laten plaatsen. Een tafelzeil op maat is een transparant zeil dat net zo groot is als het tafelblad. Het is gemaakt van een dikker transparant zeil en beschermt de tafel tegen vlekken, deuken, krassen en andere beschadigingen. Met een transparant zeil op maat valt het zeil minder op en houd je jouw tafel eenvoudig netjes.

Investeren in tafellinnen

Wil jij echt kunnen genieten van de prachtige uitstraling van jouw nieuwe tafel? Dan is het aan te raden om jouw tafel niet 24/7 met een tafelzeil te bedekken. Een tafelzeil komt de uitstraling van de tafel namelijk niet ten goede. Het is daarom beter om te investeren in goed tafellinnen. Tafellinnen, zoals placemats, tafellopers, tafellakens en tafelkleden kunnen gebruikt worden om de tafel tijdelijk te beschermen tegen beschadigingen en hebben bovendien een hogere sierwaarde dan tafelzeilen. Zo kan je er voor kiezen om de tafel te bedekken met een tafelkleed als je besluit om er aan te gaan werken, kunnen de kinderen gebruik maken van placemats of een tafellaken als ze aan de tafel gaan kleuren of knutselen en kan je tafeldecoratie op een prachtige tafelloper plaatsen, zodat de tafel niet beschadigt. Wil jij zelf weten wanneer jij jouw tafel bedekt en ben je op zoek naar prachtig tafellinnen? Een tafelloper, een aantal placemats, een tafellaken en of een tafelkleed kopen doe je vandaag de dag eenvoudig online. Online vind je een groot aanbod tafellinnen, waardoor er altijd iets beschikbaar is dat helemaal bij jou past.

De tafel laten lakken

Wil je geen tafelzeil of tafelkleed kopen maar altijd van jouw prachtige nieuwe tafel kunnen genieten? Dan kan je er ook voor kiezen om de tafel te laten lakken. Door een tafel te laten lakken is hij beter beschermd tegen beschadigingen, vlekken en krassen. Bovendien zorgt de lak er voor dat de tafel beter afneembaar is. Heb jij een tafel met oud, robuust hout en ben je bang dat de tafel lakken de mooie uitstraling van jouw tafel aantast? Er zijn verschillende soorten lak verkrijgbaar, waaronder een doffe lak. Door te kiezen voor een passende lak is het lakken van de tafel nagenoeg niet zichtbaar en kan jij blijven genieten van jouw prachtige, robuuste tafel.

Plafondpanelen voor iedere klus

Er zijn een hoop verschillende manieren om ruimte en netheid te creëren in een woning. Je kan er voor kiezen om te verbouwen voor extra ruimte, maar je kan er ook voor kiezen om plafondpanelen te nemen. In deze tekst gaan we kijken naar wat plafondpanelen precies zijn en waarom plafondpanelen een uitkomst zijn.

Plafondpanelen
Bij plafondpanelen komt er eigenlijk een tweede plafond te hangen net onder het daadwerkelijke plafond. Dit wordt gedaan door een geraamte die onder het plafond gehangen wordt. Vervolgens worden hier platen, die verkrijgbaar zijn in een aantal verschillende afmetingen, in geschoven zodat het plafond dicht is. Door de plafondplaten creëer je dus een ruimte tussen het daadwerkelijke plafond en de plafondpanelen. Er zijn een aantal verschillende manieren om deze plafonds zo te monteren. Het kan zijn dat de plafonds het gehele oude plafond bedekken, maar het kan ook zijn dat dit maar een gedeelte is. Hierdoor kun je makkelijker bij de ruimte komen die tussen het oude en het gemaakte plafond zitten. Plafondpanelen zijn ontzettend handig om verschillende redenen.

Voordelen van plafondpanelen
Allereerst hebben plafondpanelen een aantal verschillende isolerende eigenschappen. Ze zorgen ervoor dat de warmte meer binnen de ruimte blijft, maar ook het geluid. Hierdoor zullen buren wellicht minder last hebben van geluidsoverlast wanneer er geluid aanwezig is in de ruimte. Het geluid in de ruimte zelf klinkt beter omdat er een verbeterde akoestiek is wanneer je gebruik maakt van plafondpanelen. Ook voor geluid is het dus aan te raden om plafondpanelen te hebben. Nog een positief effect, en misschien wel de belangrijkste, is dat je door middel van plafondpanelen extra ruimte creeert. Tussen het daadwerkelijke plafond en het nieuwe plafond wordt namelijk ruimte gemaakt. Hier kunnen kabels netjes boven verstopt worden zodat deze niet in het zicht zijn. Je kan ook makkelijk bij de kabels komen wanneer er iets aan de hand is omdat de panelen per stuk los te maken zijn. Alle elektronica die dus boven de panelen te vinden is, is tevens goed te bereiken.

Materiaal
Plafondpanelen kunnen gemaakt worden van verschillende soorten materiaal. Het ligt er maar net aan voor welk doeleind de panelen gebruikt moeten worden. Er kan namelijk gekozen worden voor hard of zacht materiaal. Bij hard materiaal helpt dit bijvoorbeeld een stuk beter met de akoestiek van de ruimte. In kantoren wordt dan weer vaker gebruik gemaakt van zacht materiaal. Dat heeft te maken met het feit dat zacht materiaal zorgt voor minder nagalm in de ruimte. Hierdoor is werken een stuk makkelijker.

Tot slot
Plafondpanelen zijn dus een soort tweede plafond die hangt onder het daadwerkelijke plafond. Er zijn verschillende positieve uitkomsten van plafondpanelen die verschillen wanneer je kiest voor hard of zacht materiaal.

Bron: renovatienieuws

inboedelverzekering

Hoe bescherm je je meubilair tegen schade?

De spullen die in je woning staan kunnen van veel waarde zijn. Wellicht heb je een familie erfstuk in je woonkamer staan of heb je een dure tafel tot je beschikking. Gezien de waarde van de spullen is het ook meer dan logisch dat je liever niet wilt dat deze meubels schade oplopen. Dit is natuurlijk nooit geheel te voorkomen, maar hoe jij je hier het beste op voor kunt bereiden geven we hieronder weer.

Beschermen begint met verzekeren
Om het zekere van het onzekere te nemen, kun je er altijd voor kiezen om een inboedelverzekering af te sluiten. Binnen deze verzekeren heb je de keuze tussen een basis en een allrisk verzekering. Bij een basis verzekering ben je vaak beschermd tegen de onbedoelde schade, zoals bij een brand of storm. Voor stormschade geldt dat je bij een windkracht van minimaal 7 of hoger. Schade die je zelf per ongeluk aanricht aan je meubilair zit hier dus niet bij inbegrepen. Dit kan bij een allrisk verzekering wel gedekt zijn.

Niet alles is hiermee gedekt
Toch ben je er met een inboedelverzekering nog niet. Voor echt kostbare spullen, zoals kunst of duur audiovisueel materiaal dien je vaak nog een aanvullende kostbaarheden verzekering af te sluiten. Bij deze verzekering ligt de uitkering hoger, waardoor je dus meer zekerheid hebt dat je ook echt de waarde terugkrijgt die het had. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat je zeer gehecht bent aan niet direct meubilair. Wellicht is de vaatwasser die je zelf hebt aangeschaft wel van zeer hoge waarde voor jou. Indien deze vaatwasser later los gekocht is, valt deze binnen de inboedelverzekering. Echter, valt de vaatwasser onder een opstalverzekering als deze als vast wordt beschouwd. Dit betekent dat de vaatwasser een onderdeel is van de keuken en indien de verwijderd wordt, kan het huis schade oplopen. Kijk daarom altijd goed onder welke verzekering jouw kostbare spullen vallen.

Andere maatregelen
Naast het goed verzekeren van je spullen kun je natuurlijk ook andere maatregelen nemen om de schade te beperken. Probeer altijd vooruit te denken. Je kunt een hele dure mooie leren bank kopen, maar als je kinderen en/of huisdieren hebt, is de kans groot dat je constant op je hoede moet zijn. Dit wil je natuurlijk niet, dus probeer zover het kan ook een beetje rekening te houden met je omgeving. Daarnaast zou je enkele spullen wellicht op een andere plaats kunnen neerzetten, zodat het een minder risico loopt op schade. Dure kunstwerken zou je bijvoorbeeld ergens in een hal kunnen hangen in plaats van in de drukke woonkamer.

Dit zijn slechts enkele tips om eventueel je meubilair te beschermen tegen eventuele schade. Er zijn genoeg andere dingen die je zou kunnen doen en het is natuurlijk per persoon verschillend.

Authentieke eetkamertafels

Ben je op zoek naar nieuwe meubels voor in huis? Of ga je verhuizen en is dit het juiste moment om nieuw meubilair aan te schaffen? Natuurlijk kun je gewoon naar Ikea gaan, maar dan eindig je wel met meubels die je bij iedereen in huis ziet staan. Als je liever iets originelers in huis wil, ga dan op zoek naar authentieke eetkamertafels. Deze vind je niet bij de grote ketens, maar bijvoorbeeld wel bij een authentieke meubelmaker in Breda.

Een op maat gemaakte teak boomstamtafel

Ga bijvoorbeeld voor een op maat gemaakte teak boomstamtafel. Je kunt helemaal zelf kiezen hoe je deze tafel wil hebben, zodat deze precies in jouw woning past. Teak heeft een kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke uitstraling en staat mooi in vrijwel ieder interieur. Vaak kunt u kiezen uit verschillende onderstellen van staal, zodat u de uitstraling helemaal eigen kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor de kruispoot of de spiderpoot, deze komen vaak voor. Wilt u echt iets bijzonders in huis hebben, kies dan voor een teak boomstamtafel met zandloper poten.

Een eikenhouten tafel

Ja, eikenhouten tafels zijn weer helemaal in! En dan bedoelen we niet de donkereiken tafels die bij je oma in huis staan. Men kiest voor een eikenhouten tafel wanneer ze de teak boomstamtafel wellicht wat te rustiek vinden. Met de eikenhouten tafel zie je toch houtnerf en geeft het toch die natuurlijke uitstraling, terwijl de uitstraling strak blijft. Perfect voor wanneer u een strak interieur heeft maar toch wat natuurlijke tinten toe wil voegen.

Picknicktafel

Een picknicktafel in huis? Ja, dat kan zeker! Kies dan wel voor een comfortabele variant, waarbij de bankjes bijvoorbeeld echt gestoffeerde banken zijn. Het voordeel van de picknicktafel in huis is dat je geen aparte eetkamerstoelen meer hoeft te kopen. Daarnaast is het echt een uniek item in huis, wat zeker een blikvanger zal zijn.

Een ronde tafel

De meeste mensen hebben een rechthoekige tafel in huis staan. Maar is het niet veel gezelliger om aan een ronde tafel te zitten? Vaak wanneer je met zes of acht personen aan een rechthoekige tafel zit, is het moeilijk om alle gesprekken te volgen. Met een ronde tafel is dat probleem verholpen! Wanneer u van een potje kaarten houdt, is de ronde tafel ook ideaal.

Waarom douchecabines online kopen?

Tegenwoordig kopen we vrijwel alles online. Of je nou op zoek bent naar douchecabines of een laptop, op het internet kan je het kopen. Mensen schaffen steeds belangrijkere producten aan op het internet en dat is niet gek. Op het internet vind je vrijwel alle producten voor zeer scherpe prijzen. Veel online bedrijven hoeven namelijk geen pand te huren en hierdoor kunnen zij de producten voor veel scherpere prijzen aanbieden. Een mooi voorbeeld van producten die door veel mensen op het internet aangeschaft worden zijn de douchecabines. Over het algemeen denkt men dat het vrij duur is om een douchecabine aan te schaffen. Dit is echter helemaal niet meer het geval dankzij het internet.

Op het internet kan je namelijk al een complete douchecabine aanschaffen voor ongeveer 350 euro. Waarschijnlijk denk je nu dat dit een cabine is met weinig opties, echter is dit niet het geval. Zo kan je voor deze prijs een cabine aanschaffen met de nodige mogelijkheden. Denk hierbij aan een douchecabine met regendouche en zelfs massagejets. Je vindt op het internet dus eigenlijk een luxe douchecabine voor een scherpe prijs. Ben jij op zoek naar een goede aanbieder? Neem dan eens een kijkje op de website van Sanitairkamer.nl. Deze aanbieder doet er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen luxe douchecabines aan kan schaffen voor scherpe prijzen. Dit kan ideaal zijn voor als jij bezig bent met het verbouwen van je badkamer en je dit stapje voor stapje wilt doen. De douchecabine is een zeer belangrijk onderdeel van de badkamer en deze kan je dus eenvoudig aanschaffen via het internet. Buiten dat kan je dit product ook zeer eenvoudig monteren omdat er wieltjes onder zitten, dat is natuurlijk ideaal!

Verschillende types

Douchecabines zijn er in verschillende formaten. Of je nou op zoek bent naar een douchecabine van 100×100 cm of naar een douchecabine van 120×80 cm, op het internet ga je het vinden. Buiten dat zijn deze producten ook te verkrijgen in verschillende kleuren en kan je ook kiezen uit meerdere soorten materiaal. Wil jij je hele badkamer zelf ontwerpen? Dan kan dit ook op het internet! Er zijn namelijk meubelzaken die een speciale tool op de website hebben die dit mogelijk maakt. Je kunt dan op de website kijken naar verschillende producten voor in de badkamer en deze samenvoegen. Je kunt dan meteen zien of dit een mooie combinatie is.

Wil jij binnenkort aankopen gaan doen voor in jouw badkamer? Dan is het verstandig om aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Het zou toch vervelend zijn als jij een douchecabine koopt en deze vervolgens nooit bij jou thuiskomt. Wees daarom verstandig en kies ervoor om reviews op het internet te lezen. Zo zal je er al snel achterkomen als een bepaalde aanbieder slecht werk levert. Is een aanbieder betrouwbaar? Dan zal je hier ook al snel achterkomen. Buiten dat is het ook slim om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken als het gaat om de prijs, hierdoor betaal je niet te veel.

Schoonmaken is minder erg dan je denkt

Het is een vervelend taakje dat toch vroeg of laat moet gebeuren. Om het wat minder erg te maken dan het is, zijn er de volgende dingen die je in je hoofd kan houden terwijl je de dweil en schoonmaakhandschoenen erbij pakt.

Het is een workout

Met fulltime werken schiet echt sporten er toch wel vaak bij in. Maar er zijn ook andere manieren om calorieën te verbranden. Met het dweilen van een flinke kamer, verbrand je al snel 300 calorieën per uur! Als je dit soort klusjes ziet als een workout, voel je je al een stuk beter over het idee dat je aan het schoonmaken bent. Nu alleen nog je favoriete muziekje erbij and let’s clean! 

Meditatie

Als je liever je rust pakt dan te gaan sporten: schoonmaken kan ook heel rustgevend zijn. Vooral als je van meditatie houdt is het ideaal. Bij het boenen van je huis hoef je namelijk niet te na te denken. Na een stressvolle dag op werk is het heerlijk om even nergens aan te denken, maar toch productief te zijn. Rust terwijl je een taak van je to-do list kan afvinken: win-win!

Je huisdier kan ook helpen

Wie zegt dat je in je eentje hoeft schoon te maken? Als je een hond hebt, kan die ook wel een pootje helpen. Er bestaan zogeheten ‘dust boots’ die je onder de poten van je hond kan doen. Zo kan je hond helpen met schoonmaken terwijl die rondloopt en het is ook nog eens leuk entertainment. 

Flitsende materialen

Als we het dan toch over leuke ‘props’ hebben: een afwasborstel in zebra-print, doekjes in neon groen, doe eens gek. Zorg ervoor dat jouw schoonmaakmaterialen er leuk uitzien om naar te kijken, zodat je ze met een glimlach op je gezicht in de kast ziet liggen. Ja ja, zelfs schoonmaakspullen kunnen aantrekkelijk voor het oog zijn. Als je ze goed uitzoekt kunnen ze ook passen bij je interieur, wat alleen maar een bonus is. 

Pak een zonnestraal mee

Nu de zomer eraan komt kan je ook je tuin, terras, of balkon een schoonmaakbeurt geven terwijl je geniet van de zon. Alleen nog een fris en zomers drankje erbij and you are all set!Nog niet helemaal overtuigd dat schoonmaken leuk kan zijn? Er is niks beschamend aan om iemand in te huren, zoals schoonmaakbedrijf Utrecht. Zij kunnen jouw huis in mum van tijd spik en span maken.

Hoe een industriële salontafel onderhouden?

Welk type salontafel je ook mag kopen, het spreekt voor zich dat deze steeds op een bepaalde manier dient te worden onderhouden. Het zo optimaal mogelijk onderhouden van je salontafel brengt verschillende voordelen met zich mee. In eerste instantie komt het natuurlijk de uitstraling ten goede, maar dat is niet alles. Daarnaast is het namelijk ook zo dat het een bepaalde meerwaarde met zich mee zal brengen voor de levensduur van de salontafel. Zou jij graag een industriële salontafel in huis willen halen, maar is het voor jou nog niet helemaal duidelijk op welke manier je deze nu precies het beste kan onderhouden? In dat geval is het zeker en vast de moeite waard om rekening te houden met de tips op deze pagina!

             Een salontafel met gelakt tafelblad onderhouden

In eerste instantie is het zo dat erg veel mensen tegenwoordig gebruik maken van een salontafel welke beschikt over een gelakt tafelblad. Geldt dat ook voor jou? In dat geval zal je, je voor wat het onderhoud van de salontafel betreft niet veel zorgen moeten maken. Het enige wat een dergelijke, industriële salontafel vereist is dan ook om er regelmatig even met een licht vochtige theedoek overheen te gaan. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, wil je er zeker van zijn dat je naar jouw salontafel zo weinig mogelijk omkijken zal hebben? Dan is het altijd een goed idee om te denken aan een salontafel met een gelakt tafelblad.

             Wat met een industriële salontafel van onbewerkt hout?

Mensen die houden van een industriële uitstraling zullen voor hun salontafel misschien ook wel durven te kijken in de richting van onbewerkt hout als materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. In dat geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de salontafel een doorgedreven onderhoud vereist. Dit althans wanneer je er zeker van wil zijn dat je zo lang mogelijk optimaal zal kunnen blijven genieten van de salontafel in kwestie. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat onbewerkt hout er om bekend staat bijzonder vlekgevoelig te zijn. Omwille van deze reden wordt het dan ook steeds aangeraden om tijdens het eten gebruik te maken van een tafelkleed en / of placemats. Dit om het ontstaan van vlekken op het tafelblad te voorkomen.

Het spreekt voor zich dat het nooit volledig kan worden uitgesloten dat er een vlekje opduikt op je industriële salontafel. Is dat het geval? Dan is het vooral belangrijk om die vlek zo efficiënt mogelijk te (laten) behandelen. Voor een steigerhouten salontafel wordt bijvoorbeeld aangeraden om de reiniging uit te voeren met groene zeep. Blijft de vlek na het schoonmaken met groene zeep alsnog zichtbaar? In dat geval kan je er mogelijks nog voor kiezen om ze lichtjes weg te schuren met een stukje schuurpapier.

             Vlekken hoeven niet altijd een probleem te zijn!

De industriële stijl staat er om bekend een stijl te zijn die ruig en stoer is. Omwille van deze reden hoeft een vlek op je industriële salontafel eigenlijk geen enkel probleem te zijn, integendeel. Een verweerde look hoort dan ook eigenlijk helemaal thuis binnen de grenzen van het industrieel design. Wil je dus met andere woorden echt kunnen rekenen op het unieke karakter van een op en top industrieel getinte salontafel? Dan is het zeker en vast geen enkel probleem om deze enigszins te laten verweren. Zo zal ze nog beter aansluiten op het unieke karakter welke je met jouw interieur graag wil realiseren.

Ben je nog in de oriënterende fase wat betreft het uitkiezen van een geschikt meubel om jouw interieur compleet te maken? Bekijk dan het volledige aanbod van meubels op GigaMeubel.nl zodat je zeker kan zijn van een juiste, weloverwogen keuze.


Post navigation