Plafondpanelen voor iedere klus

Er zijn een hoop verschillende manieren om ruimte en netheid te creëren in een woning. Je kan er voor kiezen om te verbouwen voor extra ruimte, maar je kan er ook voor kiezen om plafondpanelen te nemen. In deze tekst gaan we kijken naar wat plafondpanelen precies zijn en waarom plafondpanelen een uitkomst zijn.

Plafondpanelen
Bij plafondpanelen komt er eigenlijk een tweede plafond te hangen net onder het daadwerkelijke plafond. Dit wordt gedaan door een geraamte die onder het plafond gehangen wordt. Vervolgens worden hier platen, die verkrijgbaar zijn in een aantal verschillende afmetingen, in geschoven zodat het plafond dicht is. Door de plafondplaten creëer je dus een ruimte tussen het daadwerkelijke plafond en de plafondpanelen. Er zijn een aantal verschillende manieren om deze plafonds zo te monteren. Het kan zijn dat de plafonds het gehele oude plafond bedekken, maar het kan ook zijn dat dit maar een gedeelte is. Hierdoor kun je makkelijker bij de ruimte komen die tussen het oude en het gemaakte plafond zitten. Plafondpanelen zijn ontzettend handig om verschillende redenen.

Voordelen van plafondpanelen
Allereerst hebben plafondpanelen een aantal verschillende isolerende eigenschappen. Ze zorgen ervoor dat de warmte meer binnen de ruimte blijft, maar ook het geluid. Hierdoor zullen buren wellicht minder last hebben van geluidsoverlast wanneer er geluid aanwezig is in de ruimte. Het geluid in de ruimte zelf klinkt beter omdat er een verbeterde akoestiek is wanneer je gebruik maakt van plafondpanelen. Ook voor geluid is het dus aan te raden om plafondpanelen te hebben. Nog een positief effect, en misschien wel de belangrijkste, is dat je door middel van plafondpanelen extra ruimte creeert. Tussen het daadwerkelijke plafond en het nieuwe plafond wordt namelijk ruimte gemaakt. Hier kunnen kabels netjes boven verstopt worden zodat deze niet in het zicht zijn. Je kan ook makkelijk bij de kabels komen wanneer er iets aan de hand is omdat de panelen per stuk los te maken zijn. Alle elektronica die dus boven de panelen te vinden is, is tevens goed te bereiken.

Materiaal
Plafondpanelen kunnen gemaakt worden van verschillende soorten materiaal. Het ligt er maar net aan voor welk doeleind de panelen gebruikt moeten worden. Er kan namelijk gekozen worden voor hard of zacht materiaal. Bij hard materiaal helpt dit bijvoorbeeld een stuk beter met de akoestiek van de ruimte. In kantoren wordt dan weer vaker gebruik gemaakt van zacht materiaal. Dat heeft te maken met het feit dat zacht materiaal zorgt voor minder nagalm in de ruimte. Hierdoor is werken een stuk makkelijker.

Tot slot
Plafondpanelen zijn dus een soort tweede plafond die hangt onder het daadwerkelijke plafond. Er zijn verschillende positieve uitkomsten van plafondpanelen die verschillen wanneer je kiest voor hard of zacht materiaal.

Bron: renovatienieuws

inboedelverzekering

Hoe bescherm je je meubilair tegen schade?

De spullen die in je woning staan kunnen van veel waarde zijn. Wellicht heb je een familie erfstuk in je woonkamer staan of heb je een dure tafel tot je beschikking. Gezien de waarde van de spullen is het ook meer dan logisch dat je liever niet wilt dat deze meubels schade oplopen. Dit is natuurlijk nooit geheel te voorkomen, maar hoe jij je hier het beste op voor kunt bereiden geven we hieronder weer.

Beschermen begint met verzekeren
Om het zekere van het onzekere te nemen, kun je er altijd voor kiezen om een inboedelverzekering af te sluiten. Binnen deze verzekeren heb je de keuze tussen een basis en een allrisk verzekering. Bij een basis verzekering ben je vaak beschermd tegen de onbedoelde schade, zoals bij een brand of storm. Voor stormschade geldt dat je bij een windkracht van minimaal 7 of hoger. Schade die je zelf per ongeluk aanricht aan je meubilair zit hier dus niet bij inbegrepen. Dit kan bij een allrisk verzekering wel gedekt zijn.

Niet alles is hiermee gedekt
Toch ben je er met een inboedelverzekering nog niet. Voor echt kostbare spullen, zoals kunst of duur audiovisueel materiaal dien je vaak nog een aanvullende kostbaarheden verzekering af te sluiten. Bij deze verzekering ligt de uitkering hoger, waardoor je dus meer zekerheid hebt dat je ook echt de waarde terugkrijgt die het had. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat je zeer gehecht bent aan niet direct meubilair. Wellicht is de vaatwasser die je zelf hebt aangeschaft wel van zeer hoge waarde voor jou. Indien deze vaatwasser later los gekocht is, valt deze binnen de inboedelverzekering. Echter, valt de vaatwasser onder een opstalverzekering als deze als vast wordt beschouwd. Dit betekent dat de vaatwasser een onderdeel is van de keuken en indien de verwijderd wordt, kan het huis schade oplopen. Kijk daarom altijd goed onder welke verzekering jouw kostbare spullen vallen.

Andere maatregelen
Naast het goed verzekeren van je spullen kun je natuurlijk ook andere maatregelen nemen om de schade te beperken. Probeer altijd vooruit te denken. Je kunt een hele dure mooie leren bank kopen, maar als je kinderen en/of huisdieren hebt, is de kans groot dat je constant op je hoede moet zijn. Dit wil je natuurlijk niet, dus probeer zover het kan ook een beetje rekening te houden met je omgeving. Daarnaast zou je enkele spullen wellicht op een andere plaats kunnen neerzetten, zodat het een minder risico loopt op schade. Dure kunstwerken zou je bijvoorbeeld ergens in een hal kunnen hangen in plaats van in de drukke woonkamer.

Dit zijn slechts enkele tips om eventueel je meubilair te beschermen tegen eventuele schade. Er zijn genoeg andere dingen die je zou kunnen doen en het is natuurlijk per persoon verschillend.

Authentieke eetkamertafels

Ben je op zoek naar nieuwe meubels voor in huis? Of ga je verhuizen en is dit het juiste moment om nieuw meubilair aan te schaffen? Natuurlijk kun je gewoon naar Ikea gaan, maar dan eindig je wel met meubels die je bij iedereen in huis ziet staan. Als je liever iets originelers in huis wil, ga dan op zoek naar authentieke eetkamertafels. Deze vind je niet bij de grote ketens, maar bijvoorbeeld wel bij een authentieke meubelmaker in Breda.

Een op maat gemaakte teak boomstamtafel

Ga bijvoorbeeld voor een op maat gemaakte teak boomstamtafel. Je kunt helemaal zelf kiezen hoe je deze tafel wil hebben, zodat deze precies in jouw woning past. Teak heeft een kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke uitstraling en staat mooi in vrijwel ieder interieur. Vaak kunt u kiezen uit verschillende onderstellen van staal, zodat u de uitstraling helemaal eigen kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor de kruispoot of de spiderpoot, deze komen vaak voor. Wilt u echt iets bijzonders in huis hebben, kies dan voor een teak boomstamtafel met zandloper poten.

Een eikenhouten tafel

Ja, eikenhouten tafels zijn weer helemaal in! En dan bedoelen we niet de donkereiken tafels die bij je oma in huis staan. Men kiest voor een eikenhouten tafel wanneer ze de teak boomstamtafel wellicht wat te rustiek vinden. Met de eikenhouten tafel zie je toch houtnerf en geeft het toch die natuurlijke uitstraling, terwijl de uitstraling strak blijft. Perfect voor wanneer u een strak interieur heeft maar toch wat natuurlijke tinten toe wil voegen.

Picknicktafel

Een picknicktafel in huis? Ja, dat kan zeker! Kies dan wel voor een comfortabele variant, waarbij de bankjes bijvoorbeeld echt gestoffeerde banken zijn. Het voordeel van de picknicktafel in huis is dat je geen aparte eetkamerstoelen meer hoeft te kopen. Daarnaast is het echt een uniek item in huis, wat zeker een blikvanger zal zijn.

Een ronde tafel

De meeste mensen hebben een rechthoekige tafel in huis staan. Maar is het niet veel gezelliger om aan een ronde tafel te zitten? Vaak wanneer je met zes of acht personen aan een rechthoekige tafel zit, is het moeilijk om alle gesprekken te volgen. Met een ronde tafel is dat probleem verholpen! Wanneer u van een potje kaarten houdt, is de ronde tafel ook ideaal.

Waarom douchecabines online kopen?

Tegenwoordig kopen we vrijwel alles online. Of je nou op zoek bent naar douchecabines of een laptop, op het internet kan je het kopen. Mensen schaffen steeds belangrijkere producten aan op het internet en dat is niet gek. Op het internet vind je vrijwel alle producten voor zeer scherpe prijzen. Veel online bedrijven hoeven namelijk geen pand te huren en hierdoor kunnen zij de producten voor veel scherpere prijzen aanbieden. Een mooi voorbeeld van producten die door veel mensen op het internet aangeschaft worden zijn de douchecabines. Over het algemeen denkt men dat het vrij duur is om een douchecabine aan te schaffen. Dit is echter helemaal niet meer het geval dankzij het internet.

Op het internet kan je namelijk al een complete douchecabine aanschaffen voor ongeveer 350 euro. Waarschijnlijk denk je nu dat dit een cabine is met weinig opties, echter is dit niet het geval. Zo kan je voor deze prijs een cabine aanschaffen met de nodige mogelijkheden. Denk hierbij aan een douchecabine met regendouche en zelfs massagejets. Je vindt op het internet dus eigenlijk een luxe douchecabine voor een scherpe prijs. Ben jij op zoek naar een goede aanbieder? Neem dan eens een kijkje op de website van Sanitairkamer.nl. Deze aanbieder doet er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen luxe douchecabines aan kan schaffen voor scherpe prijzen. Dit kan ideaal zijn voor als jij bezig bent met het verbouwen van je badkamer en je dit stapje voor stapje wilt doen. De douchecabine is een zeer belangrijk onderdeel van de badkamer en deze kan je dus eenvoudig aanschaffen via het internet. Buiten dat kan je dit product ook zeer eenvoudig monteren omdat er wieltjes onder zitten, dat is natuurlijk ideaal!

Verschillende types

Douchecabines zijn er in verschillende formaten. Of je nou op zoek bent naar een douchecabine van 100×100 cm of naar een douchecabine van 120×80 cm, op het internet ga je het vinden. Buiten dat zijn deze producten ook te verkrijgen in verschillende kleuren en kan je ook kiezen uit meerdere soorten materiaal. Wil jij je hele badkamer zelf ontwerpen? Dan kan dit ook op het internet! Er zijn namelijk meubelzaken die een speciale tool op de website hebben die dit mogelijk maakt. Je kunt dan op de website kijken naar verschillende producten voor in de badkamer en deze samenvoegen. Je kunt dan meteen zien of dit een mooie combinatie is.

Wil jij binnenkort aankopen gaan doen voor in jouw badkamer? Dan is het verstandig om aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Het zou toch vervelend zijn als jij een douchecabine koopt en deze vervolgens nooit bij jou thuiskomt. Wees daarom verstandig en kies ervoor om reviews op het internet te lezen. Zo zal je er al snel achterkomen als een bepaalde aanbieder slecht werk levert. Is een aanbieder betrouwbaar? Dan zal je hier ook al snel achterkomen. Buiten dat is het ook slim om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken als het gaat om de prijs, hierdoor betaal je niet te veel.

Schoonmaken is minder erg dan je denkt

Het is een vervelend taakje dat toch vroeg of laat moet gebeuren. Om het wat minder erg te maken dan het is, zijn er de volgende dingen die je in je hoofd kan houden terwijl je de dweil en schoonmaakhandschoenen erbij pakt.

Het is een workout

Met fulltime werken schiet echt sporten er toch wel vaak bij in. Maar er zijn ook andere manieren om calorieën te verbranden. Met het dweilen van een flinke kamer, verbrand je al snel 300 calorieën per uur! Als je dit soort klusjes ziet als een workout, voel je je al een stuk beter over het idee dat je aan het schoonmaken bent. Nu alleen nog je favoriete muziekje erbij and let’s clean! 

Meditatie

Als je liever je rust pakt dan te gaan sporten: schoonmaken kan ook heel rustgevend zijn. Vooral als je van meditatie houdt is het ideaal. Bij het boenen van je huis hoef je namelijk niet te na te denken. Na een stressvolle dag op werk is het heerlijk om even nergens aan te denken, maar toch productief te zijn. Rust terwijl je een taak van je to-do list kan afvinken: win-win!

Je huisdier kan ook helpen

Wie zegt dat je in je eentje hoeft schoon te maken? Als je een hond hebt, kan die ook wel een pootje helpen. Er bestaan zogeheten ‘dust boots’ die je onder de poten van je hond kan doen. Zo kan je hond helpen met schoonmaken terwijl die rondloopt en het is ook nog eens leuk entertainment. 

Flitsende materialen

Als we het dan toch over leuke ‘props’ hebben: een afwasborstel in zebra-print, doekjes in neon groen, doe eens gek. Zorg ervoor dat jouw schoonmaakmaterialen er leuk uitzien om naar te kijken, zodat je ze met een glimlach op je gezicht in de kast ziet liggen. Ja ja, zelfs schoonmaakspullen kunnen aantrekkelijk voor het oog zijn. Als je ze goed uitzoekt kunnen ze ook passen bij je interieur, wat alleen maar een bonus is. 

Pak een zonnestraal mee

Nu de zomer eraan komt kan je ook je tuin, terras, of balkon een schoonmaakbeurt geven terwijl je geniet van de zon. Alleen nog een fris en zomers drankje erbij and you are all set!Nog niet helemaal overtuigd dat schoonmaken leuk kan zijn? Er is niks beschamend aan om iemand in te huren, zoals schoonmaakbedrijf Utrecht. Zij kunnen jouw huis in mum van tijd spik en span maken.

Hoe een industriële salontafel onderhouden?

Welk type salontafel je ook mag kopen, het spreekt voor zich dat deze steeds op een bepaalde manier dient te worden onderhouden. Het zo optimaal mogelijk onderhouden van je salontafel brengt verschillende voordelen met zich mee. In eerste instantie komt het natuurlijk de uitstraling ten goede, maar dat is niet alles. Daarnaast is het namelijk ook zo dat het een bepaalde meerwaarde met zich mee zal brengen voor de levensduur van de salontafel. Zou jij graag een industriële salontafel in huis willen halen, maar is het voor jou nog niet helemaal duidelijk op welke manier je deze nu precies het beste kan onderhouden? In dat geval is het zeker en vast de moeite waard om rekening te houden met de tips op deze pagina!

             Een salontafel met gelakt tafelblad onderhouden

In eerste instantie is het zo dat erg veel mensen tegenwoordig gebruik maken van een salontafel welke beschikt over een gelakt tafelblad. Geldt dat ook voor jou? In dat geval zal je, je voor wat het onderhoud van de salontafel betreft niet veel zorgen moeten maken. Het enige wat een dergelijke, industriële salontafel vereist is dan ook om er regelmatig even met een licht vochtige theedoek overheen te gaan. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, wil je er zeker van zijn dat je naar jouw salontafel zo weinig mogelijk omkijken zal hebben? Dan is het altijd een goed idee om te denken aan een salontafel met een gelakt tafelblad.

             Wat met een industriële salontafel van onbewerkt hout?

Mensen die houden van een industriële uitstraling zullen voor hun salontafel misschien ook wel durven te kijken in de richting van onbewerkt hout als materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. In dat geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de salontafel een doorgedreven onderhoud vereist. Dit althans wanneer je er zeker van wil zijn dat je zo lang mogelijk optimaal zal kunnen blijven genieten van de salontafel in kwestie. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat onbewerkt hout er om bekend staat bijzonder vlekgevoelig te zijn. Omwille van deze reden wordt het dan ook steeds aangeraden om tijdens het eten gebruik te maken van een tafelkleed en / of placemats. Dit om het ontstaan van vlekken op het tafelblad te voorkomen.

Het spreekt voor zich dat het nooit volledig kan worden uitgesloten dat er een vlekje opduikt op je industriële salontafel. Is dat het geval? Dan is het vooral belangrijk om die vlek zo efficiënt mogelijk te (laten) behandelen. Voor een steigerhouten salontafel wordt bijvoorbeeld aangeraden om de reiniging uit te voeren met groene zeep. Blijft de vlek na het schoonmaken met groene zeep alsnog zichtbaar? In dat geval kan je er mogelijks nog voor kiezen om ze lichtjes weg te schuren met een stukje schuurpapier.

             Vlekken hoeven niet altijd een probleem te zijn!

De industriële stijl staat er om bekend een stijl te zijn die ruig en stoer is. Omwille van deze reden hoeft een vlek op je industriële salontafel eigenlijk geen enkel probleem te zijn, integendeel. Een verweerde look hoort dan ook eigenlijk helemaal thuis binnen de grenzen van het industrieel design. Wil je dus met andere woorden echt kunnen rekenen op het unieke karakter van een op en top industrieel getinte salontafel? Dan is het zeker en vast geen enkel probleem om deze enigszins te laten verweren. Zo zal ze nog beter aansluiten op het unieke karakter welke je met jouw interieur graag wil realiseren.

Ben je nog in de oriënterende fase wat betreft het uitkiezen van een geschikt meubel om jouw interieur compleet te maken? Bekijk dan het volledige aanbod van meubels op GigaMeubel.nl zodat je zeker kan zijn van een juiste, weloverwogen keuze.

Waarom een ronde tafel net zo’n goed idee is

Soms is je interieur aan wat vernieuwing toe, waaronder ook je eettafel. Je kijkt al een poosje tegen dezelfde tafel aan en je hebt alles al geprobeerd. Nieuwe accessoires neergezet om het wat op te leuken, nieuwe stoelen, de tafel verplaatsen. Het helpt allemaal niets, je bent de tafel gewoon beu en wilt nu actie! Via een lokaal autoverhuur bedrijf kun je snel een busje huren en de tafel de volgende dag al in huis hebben. Ons advies is om de ronde eettafels niet over het hoofd te zien bij het uitzoeken van een nieuwe eettafel. We geven hieronder enkele redenen waarom een ronde tafel een net zo goed idee is als een vierkante of rechthoekige eettafel.

Zeer ruimte besparend

Ondanks dat je de tafel niet echt tegen een muur aan kan zetten of in een hoek kan plaatsen, neemt de ronde tafel toch wel echt minder ruimte in beslag. Heb je nou echt een hoek in je huis waar de tafel geplaatst dient te worden? Geen probleem, een ronde tafel kan makkelijk gecombineerd worden met een bankje. Dit bankje kan in de hoek geplaatst worden. Omdat de tafel rond is, heb je dan niet het probleem dat de persoon in de hoek niet weg kan komen. Dit kun je combineren met een paar leuke stoelen. Leuk toch?

Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Bovendien biedt een ronde tafel meer zitplaatsen, waardoor je dus nog meer mensen kunt uitnodigen voor het avondeten. Bij een vierkante of rechthoekige tafel zet je namelijk geen stoelen neer op de hoeken van de tafel. Hier heb je nu helemaal geen last meer van. Ik zou zeggen, laat ze maar komen!

Sfeer is ook belangrijk

Bovendien geeft een ronde tafel veel meer sfeer en gezelligheid. Je interieur oogt door de ronde vormen veel minder kil en strak. Door een simpele wijziging in tafel kan je gehele interieur ineens een stuk zachter en warmer ogen. Daarnaast is het voor de mensen die aan de tafel zitten ook een stuk gezelliger. Je hoeft niet langer pal tegenover elkaar te zitten, waardoor er als het ware twee kanten van de tafel ontstaan. Hierdoor vloeien de gesprekken beter en kun je met iedereen oogcontact te houden zonder dat je je nek erg hoeft te draaien.

Vervoer moet wel aangepast worden

Indien je nu denkt: ‘ja ik ga zeker weten een ronde tafel kopen!’ moet je nog wel even rekening houden met het vervoer ervan. Het enige nadelige van een ronde tafel kan namelijk zijn dat het net niet qua breedte in de auto past. Meet dit daarom van te voren goed op of huur een bus met een groter laadvermogen via goedkoop auto huren. Bij een grote rechthoekige tafel had je deze waarschijnlijk ook wel nodig gehad, dus in die zin is het geen verlies.

Mogelijkheden tot metaalbewerking in Nijmegen

Dakgerelateerde toepassingen zijn niet meer weg te denken uit Nijmegen. Met de diverse beschikbare soorten metalen: aluminium, lood, koper en zink zijn metaalbewerkingstechnieken te realiseren met gemoderniseerde machines voor al uw daktoepassingen. Zo kunt u ze laten coaten, zagen, kralen, lassen en zetten. Met nauwkeurige productie afwerkingen zijn de staalplaatmaterialen altijd tot in de uiterste precisie door te voeren en zullen de materialen altijd vloeiend in elkaar overlopen. Onder metaal Nijmegen wordt steeds vaker gekozen uit de duurzaamste oplossing voor uw dak. En als u voor duurzaam wilt gaat, dan gaat u voor zink. Dit kan nauwkeurig op maat doorgevoerd worden met zetwerk.


Wat houdt zink zetwerk in?

De mogelijkheden van zink zijn in vergelijking met andere materialen een stuk uitgebreider. En er blijft nog altijd veel vraag naar. Dit is een goed teken want het is niet te vergeten 100% recyclebaar en dus altijd een duurzame keuze. Zetwerk is met de tijd uitgegroeid tot vaktechnisch precisiewerk en heeft de term “zetten” gekregen. Lastige plaatsingen zijn er niet en er zijn zonder enkele problemen bewerkingen door te voeren met zink. Met de ontwikkelingen tot gemoderniseerde zetbankmachines, kantbanken en bankschroeven zijn er technieken mogelijk om de materialen om te buigen met zowel scherpe als ronde hoeken.


De eigenschappen van zink

Het is een van de meest gebruikte metalen materialen voor uw daktoepassingen. Toepasbaar bij daktrimmen, dakranden, afdekkappen, dakgoten, waterslagen en afvoeren. Bedrijven in de metaalbewerking Nijmegen beschikken over machineparken om allerlei vormen te realiseren. Zink zal zelfs na 50 jaar zijn eigenschappen behouden. En het zal niet verouderen of broos worden. Niet veel materialen delen deze eigenschappen. En het is zelfs in allerlei kleuren coatings te verkrijgen. De afwerkingen zijn altijd tot in de details doorgevoerd, reparaties zijn met zink geen enkel probleem en het geeft uw dak een karakteristieke uitstraling. Het is in Nijmegen ook deels populair omdat het een stuk minder tijdrovend is dan het laten lassen van de materialen. Productie maatwerk is dan ook geen luxe meer.


Service en advies op maat

Met genoeg keuze uit metaalbewerkingsbedrijven in Nijmegen en omstreken zijn de gespecialiseerde bedrijven nooit ver weg. Zowel grote als kleine dakranden zijn door te voeren. Mocht u langs komen bij een metaalbewerkingsbedrijf dan wordt er samen met u gekeken naar de diverse materialen om te vergelijken. Laat u altijd goed adviseren over de verschillende keuzes. Na de afwerkingen kunt u de producten ook gemakkelijk afhalen of laten bezorgen aan huis. En u kunt het zelfs laten monteren. Vraag hier gerust naar bij desbetreffende bedrijven. Vakspecialisten staan altijd paraat voor advies en al uw vragen.

Waarom een kant en klaar haag ideaal is

Je hebt een nieuw huis gekocht en bent druk bezig om er een gezellige plek van te maken. Bij de meeste mensen is de binnenkant van het huis eerst aan de beurt. Daar ben je immers het vaakst. De tuin komt vaak later pas. Veel mensen stellen dit uit, omdat ze niet precies weten wat ze met de tuin willen. Het enige dat je wel weet is dat je groen in de tuin wilt, maar hoe pak je dat aan en hoe voorkom je dat je jarenlang moet wachten voordat de planten volgroeid zijn? Een kant en klaar haag biedt hiervoor de oplossing. Meer weten over de opties? Hieronder lees je er meer over.

Voordelen van een kant en klaar haag

Een kant en klaar haag is een eenvoudige manier om snel beschutting en privacy in de tuin te creëren. Vooral als je tuin nog redelijk leeg is, kan dit al snel een groot verschil maken voor de uitstraling van je tuin. Een kant en klaar haag bestaat uit verschillende losse haagelementen, die klaar zijn om direct in de tuin te plaatsen. Deze haagelementen zijn al bijna volgroeid. Hierdoor hoef je niet meer te wachten tot de struiken de juiste hoogte bereiken. Na het plaatsen van de haag ziet je tuin er meteen een stuk groener uit!

Een goede weerbaarheid

Kant en klaar elementen komen vaak direct van de plantenkwekerij. Op de kwekerij krijgen ze alle aandacht om optimaal te groeien. Ze krijgen alle meststoffen die ze nodig hebben, waardoor ze een goede weerbaarheid opbouwen. Door deze optimale verzorging zijn ze dus een stuk weerbaarder dan wanneer je zelf jonge haagplantjes in de tuin plaatst.

Verschillende maten

Het is goed om te weten dat kant en klaar hagen verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Welke maat het meest geschikt is hangt af van de grootte van de tuin. In een grote tuin heb je immers meer ruimte om bredere en hogere haagelementen te plaatsen dan in een kleine tuin. Bij de meeste kwekerijen hebben ze de hagen in verschillende maten. Bekijk dus goed welke maat het beste in jouw tuin past.

Verschillende planten

Naast dat kant en klaar hagen verkrijgbaar zijn in verschillende maten, zijn ze ook leverbaar in verschillende soorten. Voorbeelden van hagen die vaak kant en klaar worden aangeboden zijn de Taxus, Laurier en de Klimop. Maar ook de Hulst, Levensboom en de Haagbeuk worden bij veel kwekerijen kant en klaar aangeboden. Het leuke hieraan is dat je niet beperkt wordt in je keuze. Je bepaalt namelijk helemaal zelf welk type plant er kant en klaar in jouw tuin komt. Zo staat jouw tuin er binnen de kortste tijd mooi groen bij!  
Bron: Designlife

EPDM dakbedekking

Alle voordelen van EPDM dakbedekking

Tegenwoordig is een dakbedekking van EPDM ontzettend populair. Dat is ook niet gek, als je kijkt naar alle voordelen die een dakbedekking van deze soort biedt. Dat zijn er namelijk een hele hoop. Ben je op zoek naar redenen om je dak te bedekken met EPDM? Zoek dan niet verder, je leest ze hier.

Wat is EPDM eigenlijk?

EPDM is een soort van synthetisch rubber, en bestaat uit de volgende componenten: Ethyleen, Propyleen en Dieen-monomeer. Dit materiaal is elastisch en bestand tegen veel verschillende dingen, als hitte en zure regen. Wanneer dit materiaal op de juiste manier wordt verwerkt, kan het als dakbedekking gebruikt worden. Door de grote elasticiteit en de stevigheid die dit materiaal biedt, is het zeer geschikt om op daken te plaatsen.

EPDM is makkelijk op daken te plaatsen

Wil je graag besparen op de kosten, en zelf je nieuwe dakbedekking plaatsen? Een dakbedekking van EPDM is gemakkelijk zelf te plaatsen. Waar je voorheen de dakbedekking op het dak moest branden, hoef je dat bij EPDM dakbedekking niet te doen. Je maakt hier gebruik van lijm, wat dus en stuk gemakkelijker is en bovendien kun je het, na jezelf een beetje ingelezen te hebben, gewoon zelf doen. Dit bespaart een hoop kosten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grotere veiligheid van het plaatsen van de EPDM folie, doordat je het branden achterwege kunt laten. Al met al, heeft EPDM dakbedekking veel voordelen op het gebied van plaatsing.

Makkelijk in onderhoud en zeer sterk

Ligt je nieuwe dakbedekking eindelijk op je dak? Je hoeft er bijna niet meer naar om te kijken. Het is erg onderhoudsvriendelijk, je hoeft er in principe niks meer aan te doen. Nog een voordeel is dat een dakbedekking van EPDM veel langer mee gaat dan een andere soort dakbedekking (wel tot 50 jaar), en bovendien is EPDM folie goed bestemd tegen onder andere uv-straling, hitte, (zure) regen en kan het goed tegen temperaturen tussen -75 °C en 125 °C.

Elk voordeel heeft zijn nadeel

Natuurlijk zijn er altijd nadelen te noemen. Zo is een nadeel dat een dakbedekking van EPDM vaak duurder is dan andere varianten. Echter haal je, door de lange levensduur, dat geld er ook wel weer uit. Ook kan het materiaal niet goed tegen chloor, maar hoe groot is de kans dat er chloor terechtkomt op je dak?


Post navigation