Compressor aanbieding kopen

Compressoren comprimeren gassen, verminderen het volume en verhogen de druk. Je hebt veel om op te pompen? Neem dan een compressor. Persluchtcompressoren worden niet alleen gebruikt om banden op te pompen. Ze worden ook gebruikt voor het reinigen, het aanbrengen van vernis of verf en voor montagewerkzaamheden. Compressoren zijn ook nodig voor speciale persluchtapparatuur en gereedschappen. Er zijn grote compressoren met horizontale persluchttanks en een zeer grote keteltank, modellen uit het middensegment en kleine compressoren voor mobiel gebruik. Kleine mobiele luchtcompressoren kunnen worden gebruikt voor het oppompen van banden, ballen, luchtmatrassen en dergelijke. Met grotere en grotere luchtcompressoren kun je eenvoudig lucht aan meerdere units toevoeren, verven, reinigen en voor het bedienen van luchtgereedschappen en apparatuur.

Definitie & Functionaliteit

Volgens de veel definities zijn compressoren apparaten voor het comprimeren van gassen en dampen. Dit betekent dat het gasvolume door compressie wordt gereduceerd. Tijdens het proces wisselt de compressor tussen aanzuigen en comprimeren van het gas. Op deze manier kan het inlaatgasvolume V1 door de werkdruk p1 van de compressor tot een gereduceerd volume V2 worden gecomprimeerd. De verhoogde druk p2 en de dichtheid van het gas leiden tot een opwarming van het gas. Omdat lucht ook een gas is, wordt de compressor ook wel een persluchtcompressor genoemd. De compressor comprimeert de lucht tot een krachtige perslucht die normaal gesproken in liters wordt gemeten.

Bovenbouw

De motor die de compressor aandrijft is bepalend voor het ontwerp en de functie. Het voordeel van een compressor is dat het gecomprimeerde gas niet direct wordt afgevoerd. Een aangesloten drukvat, waarin de perslucht wordt gepompt, maakt de opslag van grotere hoeveelheden gassen mogelijk. Dit betekent dat de compressormotor niet continu in bedrijf hoeft te zijn. Een manometer wordt gebruikt om de druk in het compressorvat te controleren. Als de druk onder de eerder ingestelde minimumdruk daalt, start de motor automatisch opnieuw en vult de ketel met nieuw gecomprimeerd gas. Omgekeerd stopt de motor wanneer de maximale drukwaarde is bereikt. Er is ook een oplossing voor overdruk in de ketel: In dit geval gaat een veiligheidsklep open, waardoor gas kan ontsnappen.

Welke compressor aanbieding kopen?

Online vind je compressoren van verschillende merkfabrikanten. Het ketelvolume varieert van 3 l tot 270 l, afhankelijk van het model. Ook het geluidsdrukniveau is per compressor verschillend en bereikt waarden tussen 40 dB en 97 dB. Verdere verschillen bestaan in de druk, die met de compressor maximaal kan worden bereikt, met de zuigcapaciteit en met de vulcapaciteit. Gebruik de filterfuncties om de juiste compressor voor je te vinden. Naast de verschillende compressoren vind je in de online shop ook de nodige compressoraccessoires zoals persluchtslangen, spiraalslangen of speciale olie. Ook worden diverse pneumatische gereedschappen aangeboden, zoals pneumatische spijkers, pneumatische hamers of pneumatische verfspuitpistolen en de benodigde persluchtaccessoires.
Compressoren zijn online verkrijgbaar tegen een permanent lage prijs! Bestel je compressor gemakkelijk online via Betaalbaarshoppen.nl en laat hem snel en eenvoudig bij je thuis bezorgen. Of je kun je compressor online reserveren en ophalen bij de winkel.