De beste interieurtips op een rij

Heb jij ook altijd zo’n problemen met het inrichten van je woning? Hoe ga je je tafel neerzetten en waar moet ik die leuke schilderijtjes ophangen? Ook het kleurgebruik is vaak erg lastig. Speciaal voor dit soort dilemma’s is dit artikel geschreven. Hier lees je de beste interieurtips op een rij.

Kies wat bij jou past

Dit is waarschijnlijk de beste interieurtip voor iedereen. Elk jaar, zelfs elk seizoen, zijn er weer nieuwe trends op het gebied van interieur. Laat je niet meevoeren door deze trends, maar kies wat bij jou past. Het geeft jouw interieur persoonlijkheid en het allerbelangrijkste: je voelt je er thuis.

Voeg een persoonlijke touch toe

Je kunt de meest mooie woondecoraties kopen in woonwinkels, maar vaak zijn deze niet uniek. Kies daarom ook voor persoonlijke items. Dat kan een leuke souvenir zijn, die je hebt meegenomen tijdens één van je reizen, maar het kan ook een mooie foto zijn. Een foto van een moment in je leven waar je graag aan terugdenkt, bijvoorbeeld. Of ga voor een wand met meerdere foto’s. Uiteraard verdienen deze foto’s de mooiste fotolijsten. Die kun je in veel verschillende stijlen en formaten kopen, zodat je voor elk interieur een model hebt. 

Stylingtips

Nu je weet dat je de woonkamer helemaal in jouw stijl met persoonlijke touch moet aankleden, is het belangrijk dat je wat stylingtips krijgt. Let bij het stylen erop dat je gebruik maakt van verschillende hoogtes. Wissel om het spannend te houden de lage tafel af met een hoge staande lamp. Zorg ook voor ruimte in je woning. Prop niet de hele woonkamer vol met meubels en decoraties. Ook creëer je optische ruimte door bijvoorbeeld de bank enkele centimeters van de muur af te plaatsen. 

Kleur en motief

Het belangrijkst bij het inrichten van een woonkamer, is dat je zorgt voor harmonie. Kies bij een lichte inrichting voor mooie natuurlijke materialen en ga bij een kleurrijk interieur voor opvallende motieven. Door opvallende items op een juiste manier met elkaar te combineren, ontstaat er een goede harmonie en is je interieur allesbehalve te druk. 

De afwerking

Kleine details kunnen je interieur helemaal afmaken. Leg bijvoorbeeld een mooi vloerkleed op de kale vloer of zet een gezellige vaas met zonnebloemen in de hoek van je kamer. Ook kussentjes of een loungehoekje met een poef of zitzak kunnen je interieur net even wat gezelliger maken. Snel aan de slag dus!