De magie van een Berber tapijt

Wanneer het laakt aan sfeer in je woonkamer, overweeg dan eens een Berber tapijt. Deze vloerkleden staan ook wel bekend onder de naam Beni Ouarain of simpelweg Marokkaanse kleden. Wat deze kleden uniek maakt, zijn de kleurrijke ontwerpen en unieke uitstraling. Wat verder echt een voordeel is aan deze kleden is dat ze nog met de hand gemaakt worden in de dorpjes in de Atlas gebergtes van Marokko. Ieder kleed in principe is dus uniek, en dus zul je nooit exact hetzelfde vloerkleed zien liggen bij de buren.

Hoe kom je aan een Berber kleed? De Atlas gebergtes zijn nogal ver verwijderd van Nederland. Tegenwoordig hoef je niet meer helemaal af te reizen naar Marokko om die kleden aan te schaffen. Er zijn webwinkel in Nederland die echte authentieke Berber kleden invoeren. Dus geen namaak of massa productie, maar de originele Berber tapijten en kleden uit Marokko. Dit bespaart je een retourtje Marokko om dan nog maar te zwijgen over alle moeite om het kleed weer terug naar Nederland te krijgen.

Overzicht: https://www.ghalia.nl/berber-tapijten

Hoewel Marokko qua interieur en woondecoratie met name bekend is geworden dankzij de Berber tapijten, zijn ook de lampen een dikke aanrader. Marokkaanse lampen hebben dezelfde positieve eigenschappen als de eerder genoemde kleden. Ze zijn sfeervol, ze zien er prachtig uit, ze worden geheel met de hand gemaakt dus per definitie uniek.

Tip: https://oosterselampengoedkoop.nl/

Onze tip zou zijn om beide in tandem aan te schaffen, dus een Marokkaanse vloerkleed en een oosterse lamp. Een geval van 1 + 1 = 3. Deze combinatie kan iedere kamer, hoe sfeerloos ook, omtoveren in een sprookjeswereld.

Heb je de smaak te pakken en wil je nog meer oosterse woonaccessoires toevoegen aan je interieur? Dat kan. Aanraders zijn tevens de decoratieve shisha waterpijpen, Marokkaanse dienbladen, Egyptische kelims en oosterse kaarsenhouders.