De tafel trends van 2019

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan en dat betekent dat de woonmarkt overspoelt wordt door nieuw interieur en nieuwe trends. Het is altijd leuk om een paar van deze interieur trends mee te nemen in je huishouden om zo een beetje up to date te blijven en je huis weer een frisse look te geven. Ook tafel trends kunnen niet ontbreken in 2019 en er wordt daarom een klein overzicht geboden van welke tafel designs dit jaar helemaal happening zijn.

Een hart voor bomen
Eén ding wat zeker centraal staat in 2019 is hout. Deze trend was ook al bezig in 2018, maar zien we dit jaar nog meer terugkomen. De populairste tafels hebben eigenlijk allemaal een houten tafelblad., waarbij eiken de meeste aandacht trekt. Dit heeft te maken met de natuurlijke woontrend. Mensen willen weer meer een worden met de natuur en dit zie je terugkomen in het gehele interieur. Planten en natuurlijke meubels komen steeds meer centraal te staan en dus ook voor tafels. Het houten tafelblad kan bovendien met van alles gecombineerd worden. Je kan het je zo gek niet bedenken. Zo kan de gehele tafel van hout zijn, maar er kan ook prima een metalen onderstel aan zitten. Dit geldt ook voor de stoelen. Ze hoeven niet per se bij de tafel te matchen. Het voordeel van hout is dat het eigenlijk overal wel bij past. Wees dus creatief en maak jouw tafel uniek.

Elke vorm is mogelijk
Het voordeel van een eikentafel is dat je de vorm van het blad kan bepalen. Dit kan niet bij alle soorten hout. Je ziet daarom ook steeds vaker een andere tafelvorm dan het standaard rechthoekige. Rondere vormen zijn erg populair. Het geeft je huis een zachtere uitstraling en heeft een minder strakke look. Je kan ervoor kiezen om de tafel geheel rond te maken, maar je kan bijvoorbeeld ook de hoeken van de tafel ronden of een ovale tafel creëren. Wanneer je een ronde tafel laat maken, wees dan wel goed op de hoogte van de afmetingen. Een ronde tafel past over het algemeen moeilijker in een auto. Een busje huren die over de juiste afmetingen beschikt zou dan een oplossing kunnen zijn.

Duurzaam is ook belangrijk
Een andere trend die dit jaar nog centrale zal komen te staan dan in 2018 is duurzaamheid. Steeds meer bedrijven spelen in op deze behoefte en dus ook de woonindustrie. Je zou het misschien niet denken, maar een eiken tafel is een duurzame keuze. In tegenstelling tot andere houtsoorten, gaat eiken namelijk levenslang mee. Je hoeft dus maar een keer een eiken tafelblad aan te schaffen en je kan er de rest van je leven mee door.

Krijg jij nou ook helemaal de kriebels? Dan zou ik zeggen, wacht niet langer! Ga naar een autoverhuur bedrijf, huur dat busje en haal je tafel!