Dit zijn de voordelen van een goed verhuisbedrijf

Bij een verhuizing komt een hoop stress kijken. Misschien vertrek je naar je eerste eigen woning of ga je juist groter wonen. Naast het verhuizen zelf, moet er natuurlijk een hoop geregeld worden. Denk daarbij aan de stroomvoorziening, internet, inboedelverzekering, adreswijzigingen en nog veel meer. Dit moet allemaal geregeld worden in een vrij korte periode. Het kan dus fijn zijn om de hulp van een goed verhuisbedrijf in te schakelen voor het verhuizen van al je spullen.

Waarom kiezen voor een verhuisbedrijf?

Je denkt dat je alles wel in een dag verhuisd krijgt, maar dat valt toch altijd tegen. Mensen staan er niet bij stil hoeveel spullen er eigenlijk mee moeten. Vaak zijn het een hoop dozen vol kleine spullen die toch niet in een keer mee kunnen en nemen de grotere meubels toch iets meer ruimte in in de aanhanger of het busje.

Om onbezorgd te verhuizen kun je een verhuisbedrijf uit Dordrecht inschakelen. Zij nemen het meeste werk uit handen en zorgen ervoor dat alles binnen de afgesproken tijd bij je nieuwe huis staat. Een verhuisbedrijf is natuurlijk ervaren op het gebied van verhuizen en zorgt ervoor dat de verhuizing soepel verloopt. Vaak is je volledige inboedel ook verzekerd tegen schade die gemaakt wordt tijdens het verhuizen. Een erkend verhuisbedrijf verzekert de inboedel tot €100.000,-.

Dit is wat een verhuisbedrijf doet

Er bestaat nog wel eens onduidelijkheid over wat een verhuisbedrijf nou precies wel en niet doet bij een verhuizing. Dit hangt vooral af van de afspraken die je met een verhuisbedrijf maakt. Taken die de verhuizers vaak op zich nemen zijn het in- en uitpakken van verhuisdozen, demonteren van grote meubelstukken als dat nodig is, eventuele technische werkzaamheden zoals het ophangen van verlichting en natuurlijk het vervoeren van alle spullen.

Een extra service waar je gebruik van kunt maken is het tijdelijk opslaan van je inboedel. Wanneer je al wel uit de oude woning moet, maar je nieuwe woning nog niet klaar is, kun je al je spullen laten opslaan bij het verhuisbedrijf. Wanneer de woning dan af is, brengt de verhuizer alles naar het nieuwe adres. Je hoeft dus geen garagebox te huren om alles in op te slaan.

De kosten

Wanneer je zelf verhuist, zul je een aanhanger of busje moeten huren. Ook is wat hulp van vrienden niet verkeerd want alleen verhuizen is zo goed als onmogelijk. Vaak kiezen mensen ervoor om zelf te verhuizen om de kosten te drukken, maar het inschakelen van een verhuisbedrijf is helemaal niet zo duur. Voor een bedrag tussen de 800 en 950 euro kan een verhuis al geregeld zijn. Uiteraard verschilt de prijs per bedrijf. Het beste wat je kunt doen is het vergelijken van verschillende verhuizers en het aanvragen van offertes.