Echt wonen alsof je in de hemel woont?

Als je graag in Alkmaar wil wonen en op zoek bent naar een unieke woning, zoek dan niet verder! Wij hebben namelijk een ideale woning voor je gevonden. Je kunt nu namelijk kiezen voor een appartement in de Sint Josephkerk in Alkmaar. Ja, dit klinkt net zo fantastisch als dat het klinkt!

Wonen zoals geen ander

In Alkmaar is er een nieuwbouwproject genaamd Joseph. De woningen hier zijn uniek, groots en stijlvol. In de monumentale Sint Josephkerk worden namelijk negen verschillende appartementen gebouwd. Er is veel aandacht besteed aan kwaliteit, comfort en vakmanschap, maar wel op een manier dat de historie van het gebouw bewaard is gebleven. Er is daarnaast ook genoeg ruimte voor eigen inventiviteit. De appartementen zijn redelijk groot en sommige zijn voorzien van vides, verschillende woonlagen, tuinen en dakterrassen. Als je hier woont, is het dus echt net alsof je in de hemel woont.

De ligging

Wonen in een kerk die meer dan honderd jaar oud is, is natuurlijk al fantastisch, maar ook de ligging is prachtig. Het gebouw ligt namelijk aan de Singelgracht in het Nassaukwartier. Er is hier ontzettend veel rust en privacy, wat natuurlijk erg fijn is. Via de Nassaubrug ben je in mum van tijd in de historische binnenstad van Alkmaar. Daarnaast ben je ook vlakbij het treinstation, musea en het theater. In de zomer ben je binnen een uurtje fietsen al op het strand en met de auto ben je zo op de snelweg.

Gezamelijke faciliteiten

Je hebt natuurlijk wel je eigen woning, maar er is wel een grote, nieuwe en imponerende hoofdingang. Er is een prachtige houten trappenhuis, maar natuurlijk is er ook een lift. De achtkantige, authentieke toren zorgt bovenin voor een mooie lichtinval. Via de hoofdentree heb je toegang tot zeven appartementen en voor twee andere appartementen is er een andere ingang. Daarnaast kunnen ook alle bewoners op het eigen parkeerterrein hun auto kwijt.

Maatwerk

Ondanks dat je in Joseph in een oude kerk woont, is wel alles op maat gemaakt. Zo wordt de warmte verspreid via een individuele cv-ketel. Daarnaast is er ook vloerverwarming als aanvullende verwarming. Elk appartement heeft hoogwaardig tegelwerk en sanitair en een complete keuken waar je heerlijk in kan koken. De binnendeuren zijn stompe deuren in houten kozijnen die mooi zijn afgewerkt en alle appartementen zijn goed geïsoleerd. Het is een bijzondere plek om te wonen en je hoeft op niets in te leveren.