Een houten vloer leggen

Gaat u een houten vloer in Waalwijk leggen? Dit komt goed uit. Aangezien houten vloeren de perfecte keuze zijn voor als u iets duurzaams en aantrekkelijks wilt dat er jarenlang mooi uitziet.

Hoe gaat u te werk?

U gaat een houten vloer leggen. Verwijder tapijt, grijpstangen, bestaande vloeren en ondervloeren en controleer of de vloer glad, droog, vlak en veegschoon is. Controleer de vloer op vocht door een stuk polyethyleen van 1 m² rechtstreeks op de betonnen vloer te plakken en zorg ervoor dat deze aan alle kanten goed is afgedicht. Laat het een nacht staan en als het beton verkleurd is of als er condensatie is aan de onderkant van het polyethyleen, betekent dit dat je een vochtprobleem hebt en dat je advies moet inwinnen bij een expert op het gebied van vochtwering.
Als u op vloerdelen ligt, zorg er dan voor dat deze stevig zijn vastgeschroefd, eventuele spijkerkoppen moeten met een hamer worden afgeplat en als er gaten zijn, moeten deze worden opgevuld. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door mastiek te gebruiken, een flexibel vulmiddel.

Wat heeft u nodig?

Eventuele oneffen vloeren moeten ook worden afgevlakt met hardboardplaten of multiplex. Nadat u uw ondervloer heeft voorbereid, moet u de kamer meten voordat u eropuit gaat om uw vloer en ondervloer te halen. Om te meten, meet u de lengte en breedte van de kamer in meters en vermenigvuldigt u de getallen met elkaar om de oppervlakte van de kamer in vierkante meters te krijgen. Als u een onregelmatig gevormde kamer heeft, verdeel deze dan in afzonderlijke rechthoekige gebieden en bereken ze afzonderlijk, en tel ze dan gewoon bij elkaar op. U moet dan uitrekenen hoeveel pakken vloerbedekking u nodig heeft om het gebied te bedekken. De meeste pakketten zullen u normaal vertellen hoeveel vierkante meter ze bevatten, en u deelt de grootte van uw kamer eenvoudig door de grootte van het pakket. Dit geeft u het aantal pakketten dat u nodig heeft om te kopen.

Aantal pakken

Maak altijd een budget van ongeveer 10% extra om onbruikbare restanten mogelijk te maken, en vergeet niet dat ongeopende verpakkingen kunnen worden teruggebracht naar de winkel als u nog wat over heeft. En als u een vloerafwerking gebruikt, vergeet dan niet de omtrek van uw kamer te meten en hier ook 10% extra aan toe te voegen. Wij wensen u heel veel succes met een houten vloer leggen.

Bron: Trendvloeren.nl