Een mooie kast, dat staat vast

Wie meer wenst dan een standaard kast in de hal of in de gang, heeft de mogelijkheid om een garderobekast op maat aan te schaffen. Het voordeel van een op maat gemaakt meubelstuk is dat alle ruimte optimaal benut kan worden. Natuurlijk kan er met de kant en klare kasten en kastjes van tegenwoordig heel wat moois en functioneels worden gemaakt, maar een eigen ontwerp met zelfbedachte oplossingen is zeker de moeite waard om over na te denken. 

Een lastige hoek onder een trap kan tot iets handigs worden omgetoverd met het juiste ontwerp. Een garderobekast in laten meten of zelf in meten is nog maar het begin. Lades en misschien een legruimte boven de hangruimte in de kast kunnen allemaal worden gerealiseerd. Klapdeuren, een schuifwand of een roldeur, er zijn legio mogelijkheden en allemaal op maat leverbaar, of zelf te maken. Om nog maar even te zwijgen over het kleurenpalet waar uit gekozen kan worden. Ook de keuze van de materialen die gebruikt moeten worden is natuurlijk aan de ontwerper. Van metaal tot aan hout of steen, de mogelijkheden zijn enorm. 

De trend van het moment kan worden toegepast wanneer het over het uiterlijk van de kast gaat. Maar een spiegelschuifwand of mooi geverfde garderobekast kan evenveel voldoening geven. 

Zelf doen of laten doen


Iemand die handig is en graag timmert, kan misschien redelijk gemakkelijk een garderobekast ontwerpen en maken. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Het hebben van het juiste gereedschap en het op een goede manier kunnen 
hanteren is voor velen geen dagelijks werk. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat niemand een goede kast kan bouwen. Maar voor de mensen die niet in de mogelijkheid zijn om zelf aan de klus te kunnen, zijn er natuurlijk vakmensen. 

Een garderobekast in laten meten door een bedrijf met ervaren mensen is zeker aan te raden. De vakmensen zijn niet alleen in het bezit van het juiste gereedschap maar hebben ook een berg ervaring en ideeën om tot een goede uitvoering van het ontwerp te komen. Het juiste gereedschap is al het halve werk. Een idee voor het ontwerp van de kast, getekend op een kladblaadje krijgt pas betekenis wanneer de juiste maten zijn opgemeten. Iedere hal of gang is verschillend en daar weten de vakmensen wel mee om te gaan. Kastenbedrijven die komen inmeten kunnen zeker van advies voorzien bij de materialen die gebruikt moeten worden, en bij het ontwerp van de binnenkant van de kast. 

Eigen ontwerp is top


Met of zonder experts is een eigen ontwerp garderobekast zeker te realiseren. Het optimaal benutten van ruimte gebeurt met een ontwerp op maat. Een garderobekast in laten meten of zelf inmeten biedt de kans om iets unieks neer te zetten of neer te laten zetten. Het inmeten van een garderobekast is zeker een nauwkeurig werkje maar met de huidige meetapparatuur gaat het allemaal iets gemakkelijker. Een kast op maat is gaaf en functioneel, en geeft veel voldoening.

Bron: Atmyhome