Een nieuwe tafel gekocht? Zo zorg je ervoor dat de tafel netjes blijft

Heb jij een nieuwe tafel gekocht? Dan wil je deze uiteraard zo lang mogelijk netjes en zonder beschadigingen houden. Dit kan echter een flinke uitdaging zijn, zeker met een gezin. Een tafel is een meubelstuk dat intensief wordt gebruikt, waardoor beschadigingen haast onvermijdelijk lijken. Toch zijn er een aantal maatregelen die je kunt nemen om de tafel te beschermen tegen beschadigingen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Permanente bescherming

Wil jij onbezorgd van jouw tafel gebruik kunnen maken? Dan is het aan te raden om een zeil over de tafel te plaatsen. Een tafelzeil zorgt er voor dat iedereen ongeremd van de tafel gebruik kan maken. Zo kan je de tafel gebruiken om aan te werken, te eten, te borrelen, te kleuren, te knutselen, etc. Tafelzeilen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. Zo kan je kiezen voor een tafelzeil met een design, maar zijn er ook transparante tafelzeilen verkrijgbaar. Wil jij dat jouw tafelzeil zo min mogelijk opvalt? Dan kan je er voor kiezen om een tafelzeil op maat over de tafel te laten plaatsen. Een tafelzeil op maat is een transparant zeil dat net zo groot is als het tafelblad. Het is gemaakt van een dikker transparant zeil en beschermt de tafel tegen vlekken, deuken, krassen en andere beschadigingen. Met een transparant zeil op maat valt het zeil minder op en houd je jouw tafel eenvoudig netjes.

Investeren in tafellinnen

Wil jij echt kunnen genieten van de prachtige uitstraling van jouw nieuwe tafel? Dan is het aan te raden om jouw tafel niet 24/7 met een tafelzeil te bedekken. Een tafelzeil komt de uitstraling van de tafel namelijk niet ten goede. Het is daarom beter om te investeren in goed tafellinnen. Tafellinnen, zoals placemats, tafellopers, tafellakens en tafelkleden kunnen gebruikt worden om de tafel tijdelijk te beschermen tegen beschadigingen en hebben bovendien een hogere sierwaarde dan tafelzeilen. Zo kan je er voor kiezen om de tafel te bedekken met een tafelkleed als je besluit om er aan te gaan werken, kunnen de kinderen gebruik maken van placemats of een tafellaken als ze aan de tafel gaan kleuren of knutselen en kan je tafeldecoratie op een prachtige tafelloper plaatsen, zodat de tafel niet beschadigt. Wil jij zelf weten wanneer jij jouw tafel bedekt en ben je op zoek naar prachtig tafellinnen? Een tafelloper, een aantal placemats, een tafellaken en of een tafelkleed kopen doe je vandaag de dag eenvoudig online. Online vind je een groot aanbod tafellinnen, waardoor er altijd iets beschikbaar is dat helemaal bij jou past.

De tafel laten lakken

Wil je geen tafelzeil of tafelkleed kopen maar altijd van jouw prachtige nieuwe tafel kunnen genieten? Dan kan je er ook voor kiezen om de tafel te laten lakken. Door een tafel te laten lakken is hij beter beschermd tegen beschadigingen, vlekken en krassen. Bovendien zorgt de lak er voor dat de tafel beter afneembaar is. Heb jij een tafel met oud, robuust hout en ben je bang dat de tafel lakken de mooie uitstraling van jouw tafel aantast? Er zijn verschillende soorten lak verkrijgbaar, waaronder een doffe lak. Door te kiezen voor een passende lak is het lakken van de tafel nagenoeg niet zichtbaar en kan jij blijven genieten van jouw prachtige, robuuste tafel.