Een schuifpui of schuifwand van glas: een moderne invulling van ieder huis

Zoek je een manier om meer ruimte in je huis te creëren? Kies dan voor een schuifpui van glas. Een glazen schuifpui of schuifwand is dé perfecte manier om op moderne wijze ruimte in je woning te creëren. Dankzij de glazen constructie krijgt je woning een trendy uiterlijk. Een pui van glas zorgt er ook voor dat je langer buiten kunt zitten ook al breng je hier slechts een gedeelte van de tijd door. Een schuifpui zorgt er bovendien voor dat er aanzienlijk meer zonlicht je huis binnenkomt. Belangrijk om jouw interieur en het design van je woning volledig tot zijn recht te laten komen.

Het verschil met een schuifwand

Een schuifpui van glas verschilt wel enigszins van een glazen schuifwand. Een pui heeft doorgaans twee delen en één van deze elementen kan achter de ander geschoven worden. Een schuifwand bestaat daarentegen uit meerdere onderdelen en kunnen ook achter elkaar geschoven worden. Deze beslaat dan wat minder ruimte. Ook heeft de wand een aantal aanvullende rails ten opzichte van de glazen pui. Een ander verschil is dat een pui vaak een al bestaande doorgang naar buiten vervangt zoals openslaande deuren. Een schuifwand dient vaak als extra beschutting en wordt vaker buiten geplaatst. Bijvoorbeeld bij een terras of op een veranda.

De kosten van een schuifpui glas systeem

Het is van belang om naar de kosten van een schuifpui met glas systeem te kijken. Mede omdat je het aanschaffen van een glazen schuifpui als een investering kan zien. Wanneer je dubbelglas of zelfs driedubbel glas in de pui laat zetten, isoleert dat een stuk beter waardoor de warmte binnen blijft en dat scheelt vervolgens weer in de energiekosten. Los van de kosten, draag je zo ook een steentje bij aan het klimaat en de doelstellingen die wij met zijn allen moeten halen. Daarnaast kunnen de onderhoudskosten per model schuifpui sterk verschillen. Dit ligt bijvoorbeeld aan het type kozijnen dat je kiest en de hoogte van de pui. De kosten variëren vaak tussen de 50 en 200 euro per vierkante meter glas. Het gaat in dit rekensommetje alleen om het glas. De schuifpui met glas systeem moet ten slotte ook nog geplaatst worden. Goedkoop kan in bepaalde gevallen duurkoop zijn. Het is belangrijk dat de schuifpui goed geïsoleerd en vakkundig bevestigd wordt.

Hier vind je een mooie schuifpui!

Een schuifpui glas systeem kan bij elkaar opgeteld behoorlijk prijzig zijn. Het is daarom absoluut aan te raden om je goed te laten informeren over de mogelijkheden en toepassingen van een glazen schuifpui. Ook kun je zo een afweging maken of een schuifpui of schuifwand beter bij jouw situatie aansluit. Er zijn tal van bedrijven te vinden die een schuifpui van glas bij jou thuis of op kantoor kunnen installeren. Alleen online al vind je een breed scala aan aanbieders.

Tip: Kijk bijvoorbeeld eens op Solarlux.nl.


Het is aan jou om te bepalen waar je de schuifpui met glas systeem gaat aanschaffen. Wanneer je precies weet wat je wilt, is dat erg handig. Zo kan de installateur goed inspelen of jouw wensen en dat komt het eindresultaat vaak weer ten goede. Wacht dus niet langer en ga op zoek naar de perfecte schuifpui van glas!