Een veel gebruikte toepassing van dak- en gevelbekleding

Het dak lijkt misschien een minder belangrijk onderdeel van uw woning of pand. Echter is het toch een essentieel deel ervan. Het houdt u niet alleen droog en warm maar het maakt uw woning op pand ook af. De vraag naar zetwerk op maat is de afgelopen jaren flink gegroeid. Aluminium zetwerk op maat is bij de meeste mensen wel bekend, toch zijn er meerdere materialen waar u uit kunt kiezen. Alle materialen hebben natuurlijk hun eigen specifieke voordelen. Zetwerk op maat kent over het algemeen vrijwel alleen maar voordelen en is hierom ook een veel gebruikte toepassing van dak- en gevelbekleding.

Wat houdt zetwerk op maat in?

Zink zetwerk word veelvuldig toegepast voor dak- en gevelbekleding. Zetten is een bewerkingstechniek die word gebruikt om platen in de gewenste vorm te buigen. Ook kunnen nauwkeurige hoeken, zowel scherp als rond, worden gerealiseerd. Door deze bewerkingen past de plaat exact op uw dak. Voor zetwerk op maat heeft u verschillende materiaalkeuzen, zoals lood, aluminium, zink en zetwerk plastisol. Zetwerk op maat word vooral aangeraden omdat u veel mogelijkheden heeft qua afwerking, materiaal, dikte en formaat. Afhankelijk van het materiaal kan u ook zelf de kleur bepalen.

Toepassing van zinken zetwerk.

Zink zetwerk is bij de meeste mensen vooral bekend van (dak)goten. Maar er bestaan nog meer toepassingsmogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een dakrand of dakkap van zink laten plaatsen. Dit geeft uw pand een karakteristieke uitstraling. Zink staat voornamelijk bekend om zijn lange levensduur. Daarnaast is het ook nog een duurzaam materiaal dat vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Doordat zink eenvoudig te bewerken is kan het in elke gewenste vorm worden toegepast. Al deze voordelen zorgen ervoor dat zink steeds vaker gebruikt word in de dakindustrie.

Verschil tussen zink op maat en aluminium op maat.

Een van de bekendste materialen in zetwerk is aluminium. Zink en aluminium delen veel dezelfde voordelen. Zo zijn het beide licht gewicht materialen die onderhoudsvrij zijn. Echter is er een groot verschil tussen deze twee materialen. Aluminium is makkelijk met andere materialen te combineren. Wanneer u zink combineert met andere materialen word de kans op corrosie verhoogt. Corrosie is een aantasting van de omgeving op het materiaal. Aluminium heeft van nature een dun beschermingslaagje dat het materiaal afsluit van zuurstof. Hierdoor is het materiaal corrosiebestendig. Zink is dit niet. Corrosie kan zorgen voor veiligheidsrisico’s en grote kosten.

Weet u niet goed waar u moet beginnen?

Een dak plaatsen is een groot project dat u niet zomaar doet. Er komen veel aspecten bij kijken. Zo is de materiaalkeuze ook afhankelijk van de doeleinde van de platen. Wanneer u de vakkundige kennis mist kunnen deze keuzen heel lastig zijn. Weet u niet goed waar u moet beginnen of welk materiaal het meest geschikt is voor uw woning of pand? Of wilt u de dakwerkzaamheden door een professional laten uitvoeren? Ga dan naar een dakgroothandel bij u in de buurt. Hier kan een specialist u voorzien van meer informatie en advies. Vaak hebben dakgroothandels alle materialen liggen zodat u deze meteen kan bekijken.