Eiken vloer in een moderne woonkamer

De titel van het blogartikel zegt het misschien al, maar heb je er al wel eens aan gedacht om een eiken vloer in een moderne woonkamer te leggen? Dit kan namelijk een zeer leuke stijl geven aan het interieur. Daarnaast brengt een eiken vloer ook enkele voordelen met zich mee. We zullen je dan ook meer informatie geven omtrent het toevoegen van een eiken vloer in een moderne woonkamer

De voordelen van een eiken vloer
Wanneer je kiest voor een eiken vloer in een moderne woonkamer, zijn er enkele voordelen die je in huis haalt. Allereerst heeft een eiken vloer een zeer sterke en natuurlijke uitstraling. Het is dan ook een groot voordeel aan een houten vloer doordat je daadwerkelijk de natuur naar binnen haalt. Daarnaast is het enorm duurzaam. Een prachtige eiken vloer gaat dan ook jaren lang mee en zal zeer weinig slijtage vertonen. Ook past een eiken vloer perfect in een moderne woonkamer. Hout is namelijk tijdloos en als je het als vloer gebruikt kun je het enorm goed combineren met veel verschillende interieurstijlen. Ook zorgt het gebruik van hout voor een gezellige en huiselijke sfeer. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld een beton- of stenen vloer geeft het een veel warmere sfeer aan het huis mee. Tot slot is grondig stofzuigen bij een eiken vloer geen enkel probleem. Hij is dan ook enorm makkelijk te onderhouden en zal je zeker niet teleur stellen!

Waar moet je op letten bij een eiken vloer?
Hetgeen waar je op dient te letten op het moment dat je een houten vloer legt is dat hij niet te vochtig mag worden. Hout kan namelijk niet goed tegen vocht en dat zal dan ook resulteren in schade en eventuele slijtage. Bij het plaatsen van de vloer is het dan ook sterk aangeraden om goed te kijken hoe de vloer geplaatst wordt en of er veel vocht bij kan. Wanneer dit niet het geval is kan de vloer zonder problemen geplaatst worden en zal de vloer enorm lang mee gaan. Het onderhoud wat je dan enkel hoeft te plegen is stofzuigen of dweilen. Ookal zou hout niet tegen vocht kunnen, een keer dweilen kan geen kwaad. Door te dweilen staat het hout namelijk niet dagen of weken in contact met het water en zal er geen schade komen aan het hout. De vloer zal er dan ook alleen maar beter uitzien en jarenlang mee gaan!

Eiken vloer combineren met een moderne woonkamer
Wanneer de keuze is gevallen voor een eiken vloer, kun je de woonkamer verder inrichten. Je kunt dan ook nog steeds voor een zeer modern interieur kiezen. Hout is tijdloos en zal de ruimte niet verzwakken maar juist versterken. Wanneer je kiest voor een modern interieur zal het hout dan ook zeker een toevoeging zijn in de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor stijlvolle en moderne meubels die goed passen bij een houtkleur. Hierdoor zal de vloer opgenomen worden in het interieur en zal je huis er fantastisch uit komen te zien!