Gietvloer in huis laten plaatsen

Het is tegenwoordig zo dat mensen steeds meer gaan houden van de strakke vormgeving van een gietvloer. In vergelijking met andere vloeren beschikken deze namelijk niet over groeven of voegen waardoor niet alleen het schoonmaken een stuk eenvoudiger verloopt, maar bijvoorbeeld spelende kinderen zich ook geen pijn kunnen doen. Wanneer u ervoor kiest om een gietvloer in huis te laten plaatsen spreekt het verder voor zich dat u ook een beetje aandacht zal willen spenderen aan de kostprijs. Deze is niet alleen afhankelijk van het type gietvloer, maar ook van bijvoorbeeld de kleur die u kiest. 

De impact van de kleur op de kostprijs 

Een gietvloer is in principe verkrijgbaar in alle mogelijke RAL-kleuren. Dat is interessant, want op deze manier bent u er zeker van dat er altijd een gietvloer beschikbaar is die perfect aansluit op uw interieur. Steeds meer mensen willen echter geen genoegen nemen met één bepaalde kleur en kiezen er voor om een kleur op maat te laten maken. Hoewel dat op het eerste zicht zeer interessant is omdat u hierdoor een unieke gietvloer bekomt kost u dit steevast een aardige euro extra. Mensen met een beperkt budget kiezen er dan ook maar beter voor om gebruik te maken van één van de standaard RAL-kleuren. Zo kunt u alvast een aardige euro besparen. 

Welke gietvloer kiezen? 

Wanneer u heeft besloten om een gietvloer aan te kopen dient u nog een belangrijke keuze te maken. Het is immers zo dat er op de markt tegenwoordig meerdere gietvloeren terug te vinden zijn die in aanmerking kunnen komen. Wanneer u enkel en alleen naar het prijskaartje kijkt is de kans groot dat u zult kiezen voor een zogenaamde epoxyvloer. Dit is inderdaad de voordeligste gietvloer, maar dat gaat wel ten koste van de kwaliteit. Niet voor niets kunnen dit type vloeren na verloop van tijd verkleuring of scheuren vertonen. Een interessant alternatief voor deze vloer is de polyurethaan gietvloer, kortweg de PU-gietvloer genaamd. 

Grote keuze aan gietvloeren 

Vandaag de dag kiezen steeds meer gezinnen er voor om een gietvloer te plaatsen in hun woning. Dat lijkt op het eerste zicht zeer eenvoudig, maar dat is het eigenlijk niet. Er zijn op de markt verschillende soorten gietvloeren terug te vinden, maar niet iedere gietvloer is geschikt om in uw woning te plaatsen. Hoewel ze er op het eerste zicht namelijk allemaal hetzelfde uitzien verschillen ze onderling aanzienlijk. Daar waar een epoxyvloer zich bijvoorbeeld het beste leent om toe te passen in de industrie geldt dat niet voor een polyurethaan gietvloer. Dit type vloer komt dan weer het best tot haar recht in huis. Naast gietvloeren wordt beton cire ook vaak ingezet in bijvoorbeeld de keuken. Naast beton cire keuken wordt silica gel ook vaak verkocht door dezelfde aanbieders.

Welke soorten bestaan er? 

We onderscheiden vandaag de dag verschillende soorten gietvloeren. In eerste instantie zijn er de twee populairste, namelijk de epoxyvloer die veelvuldig wordt gebruikt in de industrie en de polyurethaan die dan weer ideaal is om geplaatst te worden in huis zelf. Los van deze twee type vloeren bestaan er echter ook nog de gietvloer bestaande uit kunststof en uit natuurlijke biopolymeren. Deze twee zijn een stuk minder bekend, maar daarom niet minder interessant. Goed de verschillende soorten gietvloeren vergelijken vooraleer er één aan te kopen is in ieder geval van cruciaal belang om die ene vloer te vinden die perfect aan uw verwachtingen zal weten te voldoen.