Hoe een industriële salontafel onderhouden?

Welk type salontafel je ook mag kopen, het spreekt voor zich dat deze steeds op een bepaalde manier dient te worden onderhouden. Het zo optimaal mogelijk onderhouden van je salontafel brengt verschillende voordelen met zich mee. In eerste instantie komt het natuurlijk de uitstraling ten goede, maar dat is niet alles. Daarnaast is het namelijk ook zo dat het een bepaalde meerwaarde met zich mee zal brengen voor de levensduur van de salontafel. Zou jij graag een industriële salontafel in huis willen halen, maar is het voor jou nog niet helemaal duidelijk op welke manier je deze nu precies het beste kan onderhouden? In dat geval is het zeker en vast de moeite waard om rekening te houden met de tips op deze pagina!

             Een salontafel met gelakt tafelblad onderhouden

In eerste instantie is het zo dat erg veel mensen tegenwoordig gebruik maken van een salontafel welke beschikt over een gelakt tafelblad. Geldt dat ook voor jou? In dat geval zal je, je voor wat het onderhoud van de salontafel betreft niet veel zorgen moeten maken. Het enige wat een dergelijke, industriële salontafel vereist is dan ook om er regelmatig even met een licht vochtige theedoek overheen te gaan. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, wil je er zeker van zijn dat je naar jouw salontafel zo weinig mogelijk omkijken zal hebben? Dan is het altijd een goed idee om te denken aan een salontafel met een gelakt tafelblad.

             Wat met een industriële salontafel van onbewerkt hout?

Mensen die houden van een industriële uitstraling zullen voor hun salontafel misschien ook wel durven te kijken in de richting van onbewerkt hout als materiaal waar gebruik van wordt gemaakt. In dat geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de salontafel een doorgedreven onderhoud vereist. Dit althans wanneer je er zeker van wil zijn dat je zo lang mogelijk optimaal zal kunnen blijven genieten van de salontafel in kwestie. Dit is niet in het minst het gevolg van het feit dat onbewerkt hout er om bekend staat bijzonder vlekgevoelig te zijn. Omwille van deze reden wordt het dan ook steeds aangeraden om tijdens het eten gebruik te maken van een tafelkleed en / of placemats. Dit om het ontstaan van vlekken op het tafelblad te voorkomen.

Het spreekt voor zich dat het nooit volledig kan worden uitgesloten dat er een vlekje opduikt op je industriële salontafel. Is dat het geval? Dan is het vooral belangrijk om die vlek zo efficiënt mogelijk te (laten) behandelen. Voor een steigerhouten salontafel wordt bijvoorbeeld aangeraden om de reiniging uit te voeren met groene zeep. Blijft de vlek na het schoonmaken met groene zeep alsnog zichtbaar? In dat geval kan je er mogelijks nog voor kiezen om ze lichtjes weg te schuren met een stukje schuurpapier.

             Vlekken hoeven niet altijd een probleem te zijn!

De industriële stijl staat er om bekend een stijl te zijn die ruig en stoer is. Omwille van deze reden hoeft een vlek op je industriële salontafel eigenlijk geen enkel probleem te zijn, integendeel. Een verweerde look hoort dan ook eigenlijk helemaal thuis binnen de grenzen van het industrieel design. Wil je dus met andere woorden echt kunnen rekenen op het unieke karakter van een op en top industrieel getinte salontafel? Dan is het zeker en vast geen enkel probleem om deze enigszins te laten verweren. Zo zal ze nog beter aansluiten op het unieke karakter welke je met jouw interieur graag wil realiseren.

Ben je nog in de oriënterende fase wat betreft het uitkiezen van een geschikt meubel om jouw interieur compleet te maken? Bekijk dan het volledige aanbod van meubels op GigaMeubel.nl zodat je zeker kan zijn van een juiste, weloverwogen keuze.