Hoe kan je het terras het beste reinigen

Je terrasplanken kan je natuurlijk reinigen met speciale reinigingsmiddelen uit de winkel. Echter zijn reinigingsmiddelen niet al te  duurzaam. Ze bevatten heel vaak chemische stofjes, chloor en bleek wat op een gegeven moment niet alleen het milieu, maar ook het hout kan gaan aantasten. Voor de beste reinigingsmiddelen laat je je adviseren door Wind Hout. Hoe je het beste het terras kan reinigen zonder nog meer schade op te roepen lees je hieronder!

Natuurzeep

Een van de meest simpele en duurzame methodes om het terras te reinigen is met behulp van natuurzeep. De naam natuurzeep zegt al een hoop over hoe duurzaam het is. Echter is er wel een nadeel aan natuurzeep namelijk dat het afhankelijk is van het weer. Om je terras te reinigen met natuurzeep breng je vloeibare natuurzeep aan over het terras. Vervolgens laat je dit een nacht inwerken om het de volgende ochtend van het terras af te verwijderen met behulp van een borstel en water. Let hier wel bij op dat het in de nacht droog blijft zodat het zeep niet per ongeluk weggeregend wordt zonder de kans te hebben gehad om in te trekken.

Azijn

Een andere manier om onder andere ook algen en mos die dreigen je terras over te nemen te bestrijden is met behulp van azijn. Om je terras te reinigen met azijn maak je een mengsel met gelijke delen van schoonmaakazijn en water. Je veegt het terras eerst schoon zodat er geen zichtbaar vuil op het terras ligt. Het mengsel van azijn en water kan je nu over de gehele terras gieten en schrobben. Dit laat je vervolgens opdrogen. Ook hierbij is het belangrijk dat het niet regent anders spoelt al het azijn weg. Het grootste nadeel van deze methode is dat na de eerste behandeling je niet ter plekke iets ziet veranderen qua groen. Het azijn zal in de dagen erna onkruid, mos en algen laten verbranden en doodgaan. Echter kan azijn een houten terras aantasten het zuur  dus raad ik je aan om niet al te vaak voor schoonmaakazijn te kiezen als reinigingsmiddel.

Groene zeep

Je kan je terras reinigen door een mengsel te maken van groene zeep, baksoda en water. Los in ongeveer 10 liter water 5 eetlepels baksoda en 5 eetlepels groene zeep op. Giet deze oplossing over het gehele terras. Vervolgens laat je het mengsel een tijdje inwerken. Tot slot schrob je het mengsel weg met een borstel of spoel je alles weg met een tuinslang.

Reinigingsmiddelen

Naast het gebruiken van onduurzame reinigingsmiddelen die je in de winkel vind kan je het terras ook met behulp van andere middelen schoonmaken. Dit kan je doen met behulp van natuurzeep, azijn of groene zeep met baksoda in combinatie met water.