Inboedelverzekering vergelijken

Een inboedelverzekering hebben is niet verplicht, maar veel mensen hebben er een. Je inboedel wordt namelijk verzekerd en als je er daar iets mee gebeurt, dan krijg je de waarde ervoor terug. Zo is alles in je inboedel verzekerd voor het geval dat er iets mee gebeurt. Je koopt namelijk mooie spullen waar je blij mee bent voor in je huis en het is jammer als je deze spullen, maar ook zeker de waarde hiervan, kwijt bent als het gestolen wordt of als het kapot gaat. Het is dan fijn om de waarde hiervan terug te krijgen en dan kun je er weer iets moois van kopen.

Met een inboedelverzekering verzeker je je inboedel voor een klein bedrag per maand en zo ben je altijd beschermd en verzekerd. Er zijn veel verschillende inboedelverzekeringen te vinden en hierom kan vergelijken geen kwaad om de beste voor jou te vinden.

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is dus een verzekering voor al je inboedel. Dit wordt met de verzekering verzekerd tegen schade en diefstal. Je inboedel is alles in je huis dat je ook weer mee zou nemen naar een ander huis als je gaat verhuizen. Je inboedel wordt verzekerd tegen schade, dit kan bijvoorbeeld schade zijn van een storm of heftige regen- of sneeuwbuien, maar ook tegen diefstal en inbraak. Het is niet verplicht om een inboedelverzekering te hebben, maar het kan wel heel handig zijn als je veel waardevolle spullen in huis hebt.

Beste manier om inboedelverzekering te vergelijken

Er zijn veel inboedelverzekeringen te vinden. Ze hebben allemaal hun eigen pluspunten en zorgen er stuk voor stuk voor dat je inboedel wordt verzekerd. Voordat je inboedelverzekering gaat vergelijken is het handig te kijken naar de verschillende soorten. Als je weet welke soort je graag wilt, dan kun je dit ook betrekken bij het vergelijken van de verzekeringen. Er zijn vijf bekende soorten inboedelverzekeringen:

  • De brandverzekering: tegen schade door brand
  • De brand/inbraakverzekering: tegen schade door brand en inbraak
  • De uitgebreide inboedelverzekering
  • De extra uitgebreide inboedelverzekering
  • De Allrisk inboedelverzekering: hierbij ben je verzekerd tegen alles, van brand tot inbraak tot schade door water of vergaand voedsel door een kapotte vriezer of koelkast.

Andere aspecten om naar te kijken tijdens inboedelverzekering vergelijken

Als je tot een keuze van de soort verzekering bent gekomen, kunnen nog een aantal andere aspecten helpen om de verzekeringen vergelijken. Er zijn bijvoorbeeld bepaalde verzekeringen die gespecialiseerd zijn in bepaalde schades, of hier juist helemaal niks mee doen. Kijk bijvoorbeeld ook goed naar of de verzekering een minimum of maximum aan bepaalde waarde van je inboedel heeft. Zo kun je bijvoorbeeld veel tweedehandse spullen hebben die bij elkaar minder waard zijn. Hier hoef je dan geen hoge verzekering voor af te sluiten. Ook de omgeving waarin je huis staat en de risico’s die hieraan verbonden zijn, zijn belangrijk. Veel bomen hebben het risico dat ze omvallen, wonen in een flat brengt het risico met zich mee dat iets valt en bepaalde straten lopen zo dat er veel water bij je binnenkomt en dan moet je dus gaan kijken naar een verzekering voor onder andere waterschade.

Ga naar Zeker.com als je meer verzekeringen wilt vergelijken en besparen.