Is een dakkapel een goede investering?

Niemand kan eromheen, een dakkapel verhoogt de waarde van een woning. Woonruimte toevoegen verbetert het ontwerp van een woning, omdat het zoveel meer te bieden heeft. Dus op de vraag: ‘Is een dakkapel een goede investering?’, kun je met een gerust hart ‘ja’ zeggen. Op het ogenblik stijgen de prijzen voor een woning in Nederland de pan uit, en er lijkt voorlopig geen eind aan te komen.

Met een Polyworkx dakkapel kun je ervan uitgaan dat de verkoop nog vlotter zal verlopen voor een prijs die je anders niet zult krijgen. Maar ook al zou je de woning niet willen verkopen blijft en is een dakkapel een goede investering. Meer ruimte creëren hoeft helemaal niets te maken hebben met een verkoop in het vooruitzicht, meer leefruimte betekent gewoon meer mogelijkheden.

Investeren in een dakkapel geeft meer woongenot

Wanneer je denkt dat het alleen meerwaarde aan een woning geeft, heb je het mis. Wat dacht je van het maken van een extra:

Slaapkamer

Kleine ruimte om thuis te kunnen fitnessen

Hobbyruimte

Inrichting als thuiskantoor


Dakkapellen voegen uit architectonisch oogpunt meer detail aan een woning toe. Wanneer het een vloeiend onderdeel wordt van het dakstructuur, zal het de aantrekkingskracht van het huis vergroten. Met de hedendaagse ontwerpen ziet het er niet alleen van buiten goed uit, maar is de binnenkant ook perfect afgewerkt. Een verbeterde esthetiek is een ware upgrade van een woning, ook al ben je niet van plan om het te verkopen.

Verander extra ruimte in woonruimte

Zit je normaal met een ruimte waar je niks mee kunt beginnen door het schuine dak, dan is een dakkapel een goede investering. Zeker, als er gezinsuitbreiding zit aan te komen, dan kun je wel wat extra ruimte gebruiken. Wat gewoonlijk meer als bergruimte wordt gebruikt, kun je nu omtoveren tot extra woonruimte. Of wat dacht je van een extra slaapkamer, zodat de gasten ook de mogelijkheid hebben om te kunnen blijven slapen. Een dakkapel maakt zoveel meer van je huis, doordat je meer licht en ruimte creëert.

Een bijna onbruikbare ruimte waar nooit frisse lucht komt

Woningventilatie is niet alleen belangrijk om nare luchtjes tegen te gaan, maar ook om schimmel te voorkomen. Een dakkapel zorgt voor voldoende ventilatie en een natuurlijke lichtinval. Dit zijn twee noodzakelijk dingen die zorgen dat een woning in goede conditie blijft. Maak van de bijna onbruikbare ruimte een goede leefruimte voorzien van een luchtstroom van verbeterde luchtkwaliteit.

Als verhuizen geen optie is

Dan maakt een dakkapel van een uitzichtloze situatie een visie met perspectief. Je wilt verhuizen doordat de beschikbare woonruimte niet allemaal even bruikbaar is. Maar financieel gezien is het niet de oplossing. In zulke gevallen biedt een dakkapel de perfecte uitwijkmogelijkheid.

Je wilt verhuizen of je gaat verhuizen, maakt het verschil tussen denken en doen. Verhuizen is een stressvolle gebeurtenis, waar veel meer bij komt kijken dan het plaatsen van een dakkapel. Vergroot het woonoppervlak en verhoog de waarde van de woning door het plaatsen van een dakkapel. Het is vele malen goedkoper dan verhuizen.