Kaars in pot met geur kopen: een aanwinst voor je huis!

De meeste mensen hebben jarenlang hetzelfde interieur zonder hier ook maar iets aan te veranderen. Zonde, want als je dag in dag uit in dezelfde kamers vertoeft, kan dit naar verloop van tijd nogal eens gaan vervelen. Je kunt je huis dan ook gemakkelijk opfleuren met wat leuke accessoires, koop bijvoorbeeld een kaars in pot met geur!

Een heerlijk ruikend huis

Kaarsen met geur ruiken heerlijk. Vaak zijn er tal van geuren beschikbaar, en is er dus vast een geur te vinden die ook jou aanspreekt. Geurkaarsen zijn eigenlijk in iedere kamer van je huis wel geschikt.
Zo kan je ze in de woonkamer zetten om ’s avonds wat meer sfeer te creëren of om nare luchtjes van bijvoorbeeld het koken te laten verdwijnen. In de slaapkamer kunnen geurkaarsen een romantische sfeer oproepen, en in de badkamer kan het zorgen voor de ultieme ontspanning. Een geurkaars is altijd een goed idee!

Sfeerverhogend

Een kaars in pot met geur biedt je net dat beetje extra dat een gewone kaars niet heeft. De geur is subtiel, maar toch duidelijk en zal een positief effect hebben op je gemoedstoestand.
Sommige mensen zijn weifelachtig over het opsteken van kaarsen in huis, omdat zij bang zijn dat er brand ontstaat. Bij normale kaarsen is deze angst in zekere zin wel gegrond. Helemaal als je kinderen of huisdieren hebt, zit een ongeluk in een klein hoekje. Echter, zijn kaarsen in een pot vaak erg stevig. Er is geen ruimte voor de vlam van de kaars om andere dingen in brand te steken, en vaak is de pot ook een beetje zwaar. Dit zorgt ervoor dat de kaars ook niet zo snel omgestoten kan worden.

Geef een kaars in pot cadeau!

Een kaars in pot met geur is dan ook een geweldig cadeau. Hoewel de meeste mensen niet aan een kaars denken wanneer zij op zoek zijn naar een cadeau, is het wel perfect wanneer je op zoek bent naar inspiratie, of een cadeautje wil geven aan iemand die je nog niet zo goed kent, of gewoon wil verrassen. Iedereen houdt namelijk van een lekker ruikende omgeving. Met een geurkaars sla je de plank nooit mis! Houd wel rekening met de geur die je koopt.
Je kunt je hierbij laten inspireren door het seizoen. In de winter zijn zwaardere geuren geliefd, van bijvoorbeeld dennenhout of kaneel. In de zomer geniet men vaak van lichtere geuren, zoals lavendel en andere bloemengeuren.

Bron: In2meubels.nl