Luxe vazen om je woning mooi in te richten

  1. Waarom een vaas aanschaffen?

De meest voorkomende reden dat mensen een vaas aanschaffen voor in hun woning is omdat ze het mooi vinden om als accessoire neer te zetten in de woonkamer of omdat ze hun bloemen kwijt kunnen in een vaas. Tegenwoordig zie je steeds meer verschillende soorten vazen en worden er ook andere dingen in gezet dan alleen maar bloemen. Voor ieder interieur is wel een mooie vaas te krijgen en je kunt het zelf in de stijl inrichten die jij wilt. 

  1. Wat kun je er mee doen?

Zoals ik net al zei kun je verschillende dingen in een vaas doen, denk bijvoorbeeld aan bloemen. Je kunt de vaas dan bijvoorbeeld op de eettafel neerzetten. Aan de grootte van de vaas ligt ook waar je hem het beste neer kunt zetten. Als je een hele grote vaas hebt (van 1 meter hoog) is het mooi om hem gewoon op de grond te zetten, maar wanneer je een kleine vaas hebt is het juist weer leuk om hem op een tafel te zetten zodat hij meer op valt. Denk bijvoorbeeld aan de eettafel of een klein bijzettafeltje in de woonkamer. 

  1. Wat kun je er in kwijt?

De meeste mensen denken meteen aan bloemen als je het over vazen hebt. Dat is ook niet gek, want er worden vooral bloemen in een vaas gedaan. Dit ziet er fleurig en gezellig uit. Tegenwoordig zijn er steeds meer dingen die je in een vaas kunt doen. Denk maar aan droogbloemen. Droogbloemen zijn het afgelopen jaar razend populair geworden en je ziet ze in veel woningen terug. Ook worden er vaak kunst bloemen, grassen of takken in een vaas gezet. Je kunt zelf ook mooie combinaties maken tussen al deze dingen. Je kunt bijvoorbeeld wat kunstbloemen en droogbloemen bij elkaar in de vaas zetten.

  1. Hoe staat het in je kamer?

Het is natuurlijk erg belangrijk dat de vaas zwart glas goed  past bij de rest van je interieur. Vooral de kleuren van de vaas moeten combineren met de kleuren in je interieur. Als je bijvoorbeeld veel zwarte meubels hebt met gouden details, dan is het mooi om ook een gouden vaas te kiezen. Ook een andere neutrale kleur zou goed passen in dit geval. Belangrijk is dat ook de inhoud van de vaas past bij de vaas zelf en bij de woning. Je hebt vazen in verschillende stijlen dus voor iedere woning is er wel een passende mooie vaas.