Maak je woning naast een tafel helemaal compleet met de verlichting

Een tafel geeft veel sfeer aan je huis, maar je woning kun je op veel verschillende manieren en stijlen inrichting. Denk hierbij aan een landelijke sfeer met veel hout en ruigere materialen, aan een industriële sfeer gebruik makend van metalen of aan een Scandinavische sfeer met lichtere kleuren in het interieur.

Je interieur kun je ontwerpen door gebruik te maken van verschillende meubels en materialen, maar wat vaak vergeten wordt is dat een heel groot gedeelte van de sfeer in je woning kan worden bepaald door het licht, de lampen en de lamp accessoires die gebruikt worden. Het licht kan een woning omtoveren tot verschillende sferen en de accessoires kunnen hier heel erg bij helpen. In onderstaande tekst kom je meer te weten over de verschillenden mogelijkheden die er zijn als het gaat om leuke, sfeervolle lampen accessoires voor in je woning.

Denk naast de tafel die je gaat aanschaffen dus ook goed aan de verlichting in jouw woning!

Lichtbronnen

Allereerst is de lichtbron die gebruikt wordt enorm belangrijk voor de sfeer die je kamer of woning uitstraalt. Als het licht dat wordt gebruikt te fel is, dan wordt de gezelligheid in de kamer snel weggenomen, terwijl te weinig licht ook erg onhandig kan zijn. Een goede balans is hiervoor erg belangrijk om zo sommige plekken in je kamer meer uit te lichten, bijvoorbeeld werkplekken, en om op andere plaatsen het licht juist te dimmen, zoals in een zithoek. Op internet zijn veel verschillende lichtbronnen te vinden waaronder gloeilampen, LED lampen en kooldraadlampen.

Lampenkappen

Lampenkappen zijn er in vele soorten en maten en daarom is er voor ieder interieur wel een te vinden die de ruimte perfect aanvult. Lampenkappen kunnen voor sfeer zorgen op bijvoorbeeld tafellampen, vloerlampen of hanglampen en zijn door verschillen in materiaal, kleur en print helemaal aan te passen aan jouw wensen. Kijk hier bijvoorbeeld om meer inspiratie op te doen over de mogelijkheden zijn. Hier zijn veel soorten lampen kappen te vinden, soms met een heel kleurrijk design en print en soms met een rustigere, neutrale uitstraling.

Ophanging en staanders

Ook door middel van de ophanging van hanglampen of de staanders bij staande lampen is er veel verschil in sfeer te creëren. Als je bijvoorbeeld een industriële sfeer wilt uitstralen kun je gebruik maken van metalen staanders en bij een landelijke sfeer kan gekozen worden voor een groot houtblok om de lamp op te monteren. Deze accessoires geven hierdoor een hele mooie uitstraling aan je woning en creëren zo een unieke look.

Al met al zijn accessoires van lampen een sfeerbepalend element waarmee je veel veranderingen kunt aanbrengen in je woning.