Metaal verwerken in een industriële woonkamer? 5 keer inspiratie

Een industrieel interieur is hip. Deze woontrend waarin staal en hout een inspirerende combinatie vormen, is sinds een aantal jaar niet meer weg te denken. Naast staal is ook metaal een vast onderdeel van het industriële design. Dit kun je op meerdere manieren verwerken in je woonkamer. Subtiel, door een meubelstuk met metalen poten neer te zetten of een metalen lamp op te hangen, of grootser, door een industriële metalen kast te plaatsen. Doe hier 5 keer inspiratie op.

1. Tafel met metaal

De industriële stijl kun je fantastisch laten terugkomen in de salon- en eettafel. Kies voor een stoere tafel met metalen poten, met daarop een houten blad. Deze tafels met industriële onderstellen hebben echt karakter en voegen veel uitstraling toe aan je woonkamer. Leuk is het om verschillende bijzettafels neer te zetten van meerdere formaten, om een speels effect te creëren.

2. Metalen kast

Als je salontafel ook gedeeltelijk uit hout bestaat, kun je daarnaast kiezen voor volledig metalen of stalen meubilair, zoals een industriële boekenkast of lockerkast. Om de look helemaal af te maken, kun je de muur waartegen je deze plaatst zo kaal mogelijk laten, en eventueel voorzien van bakstenen behang (of de originele bakstenen tevoorschijn toveren).

3. Trap van hout en metaal 

Staat er een trap in je woonkamer? Deze hoeft helemaal geen doorn in het oog te zijn, maar kan juist dienen als prachtige blikvanger als je er iets bijzonders van maakt. Zorg dat er veel metaal in verwerkt zit, dat maakt de trap niet alleen mooi, maar ook stevig. En kies daarbij voor robuuste, houten treden. Of ga, als je geen hoogtevrees hebt, voor een trap van metaal en glas…

4. Fauteuil met metaal

In een leefruimte wordt vooral gezeten, en natuurlijk kan dat heel goed in industriële stijl. Zoek bijvoorbeeld mooie fauteuils uit met metalen poten, of zet volledig metalen krukken of stoelen neer. Wat goed samengaat met de industriële materialen hout en metaal, zijn vergrijsde stoffen en geschuurd leer op je bank of fauteuil.

5. Metalen lampen

Om de industriële look van je woonkamer compleet te maken, mogen lampen met een industrieel uiterlijk niet ontbreken. Door de combinatie van ruwe materialen en het gebruik van grote schroeven en scharnieren, lijken deze metalen lampen wel rechtstreeks uit een authentieke fabriek te komen! Industriële lampen zijn er in veel modellen en uitvoeringen – van hanglampen tot staande lampen – en geven je woonkamer een stoere en sfeervolle uitstraling.