Mogelijkheden tot metaalbewerking in Nijmegen

Dakgerelateerde toepassingen zijn niet meer weg te denken uit Nijmegen. Met de diverse beschikbare soorten metalen: aluminium, lood, koper en zink zijn metaalbewerkingstechnieken te realiseren met gemoderniseerde machines voor al uw daktoepassingen. Zo kunt u ze laten coaten, zagen, kralen, lassen en zetten. Met nauwkeurige productie afwerkingen zijn de staalplaatmaterialen altijd tot in de uiterste precisie door te voeren en zullen de materialen altijd vloeiend in elkaar overlopen. Onder metaal Nijmegen wordt steeds vaker gekozen uit de duurzaamste oplossing voor uw dak. En als u voor duurzaam wilt gaat, dan gaat u voor zink. Dit kan nauwkeurig op maat doorgevoerd worden met zetwerk.


Wat houdt zink zetwerk in?

De mogelijkheden van zink zijn in vergelijking met andere materialen een stuk uitgebreider. En er blijft nog altijd veel vraag naar. Dit is een goed teken want het is niet te vergeten 100% recyclebaar en dus altijd een duurzame keuze. Zetwerk is met de tijd uitgegroeid tot vaktechnisch precisiewerk en heeft de term “zetten” gekregen. Lastige plaatsingen zijn er niet en er zijn zonder enkele problemen bewerkingen door te voeren met zink. Met de ontwikkelingen tot gemoderniseerde zetbankmachines, kantbanken en bankschroeven zijn er technieken mogelijk om de materialen om te buigen met zowel scherpe als ronde hoeken.


De eigenschappen van zink

Het is een van de meest gebruikte metalen materialen voor uw daktoepassingen. Toepasbaar bij daktrimmen, dakranden, afdekkappen, dakgoten, waterslagen en afvoeren. Bedrijven in de metaalbewerking Nijmegen beschikken over machineparken om allerlei vormen te realiseren. Zink zal zelfs na 50 jaar zijn eigenschappen behouden. En het zal niet verouderen of broos worden. Niet veel materialen delen deze eigenschappen. En het is zelfs in allerlei kleuren coatings te verkrijgen. De afwerkingen zijn altijd tot in de details doorgevoerd, reparaties zijn met zink geen enkel probleem en het geeft uw dak een karakteristieke uitstraling. Het is in Nijmegen ook deels populair omdat het een stuk minder tijdrovend is dan het laten lassen van de materialen. Productie maatwerk is dan ook geen luxe meer.


Service en advies op maat

Met genoeg keuze uit metaalbewerkingsbedrijven in Nijmegen en omstreken zijn de gespecialiseerde bedrijven nooit ver weg. Zowel grote als kleine dakranden zijn door te voeren. Mocht u langs komen bij een metaalbewerkingsbedrijf dan wordt er samen met u gekeken naar de diverse materialen om te vergelijken. Laat u altijd goed adviseren over de verschillende keuzes. Na de afwerkingen kunt u de producten ook gemakkelijk afhalen of laten bezorgen aan huis. En u kunt het zelfs laten monteren. Vraag hier gerust naar bij desbetreffende bedrijven. Vakspecialisten staan altijd paraat voor advies en al uw vragen.