Ontdek de houten vloer die past bij jou

Houten vloeren kunnen in iedere ruimte gebruikt worden. Een houten vloer vormt een mooie toevoeging aan zowel de gang, woonkamer, keuken, slaapkamer en er bestaan zelfs mogelijkheden tot het plaatsen van een houten vloer in de badkamer. De houten vloer zorgt voor een goede isolatie en is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Onderstaand artikel verschaft meer informatie. 

Soorten houten vloeren

Houten vloeren zijn in meerdere maten, texturen en kleuren verkrijgbaar. Als je een houten vloer gaat kopen is dit een echte investering. Een houten vloer kan een mensenleven lang mee en bij het goed onderhouden van de vloer, zelfs langer.

Massief houten vloeren bestaan uit gezaagde planken hout. De houtstukken bestaan uit natuurlijk hout en massief hout biedt diverse houtsoorten. Massief hout heeft een robuuste uitstraling, inclusief nerven noesten.

Een meerlaagse houten vloer is bekend onder vele andere namen waaronder: duo plank, lamelparket en multiplank. De vloer wordt opgebouwd vanuit diverse lagen en de bovenste laag is vrijwel altijd van massief hout. De onderste laag bestaat veelal uit multiplex.
Een meerlaagse houten vloer is sterk en heeft een mooie uitstraling. Daarnaast werkt de vloer minder dan een massief houten vloer. 

Geliefde houtsoorten

Als je een houten vloer gaat kopen, heb je de keuze uit diverse houtsoorten.
Het soort hout is bepalend voor de sfeer en de uitstraling die je graag in huis wilt creëren.

✔ Eikenhout is zeer geliefd en staat met stipt op nummer 1. Eikenhout is zeer sterk en bijna onverwoestbaar. De natuurlijke uitstraling zorgt voor een mooi interieur, waarbij diverse kleuren en afwerkingen beschikbaar zijn.

✔ Notelaar heeft een klassieke uitstraling met een vleugje luxe. De structuur van de nerven ogen fijn en de vloer kan glad afgewerkt worden.

✔ Wengé is een houtsoort van tropisch hardhout. Het heeft een donkere en kenmerkende uitstraling. Wengé heeft de eigenschap om weinig vocht op te nemen en kan in diverse gewenste patronen gelegd worden.

✔ Teak heeft een prachtige diepe en roodachtige kleur. Teak bevat veel olie en bezit eigenschappen die waterafstotend werken. Een houten vloer van teak is onderhoudsvriendelijk.

Het onderhoud van houten vloeren

Om je vloer zijn mooie uitstraling te laten behouden, is onderhoud van groot belang.
De levensduur wordt nog langer door je vloer op de juiste manier te reinigen. De vloer mag gestofzuigd worden en let erop dat je de zachte borstel voor houten vloeren gebruikt. Vervolgens mag de vloer gedweild worden met een speciaal schoonmaakmiddel voor houten vloeren. De vloer mag ook onderhouden worden met onderhoudsolie om zijn mooie uiterlijk te behouden.

Bron: designlife.nl