Schaduwdoeken van ZONZ sunsails

Tijdens de warme zomerdagen is jouw tuin of dakterras de ultieme plek om van het buitenleven te genieten. Maar hoewel de zon je beste vriend kan zijn op zo’n dag, kunnen die zonnestralen bij langdurige blootstelling ook schadelijk zijn. Op deze momenten is een schaduwdoek ideaal, omdat je hiermee een koel en schaduwrijk plekje kunt creëren.

Bij ZONZ sunsails hebben we al jarenlange ervaring met het bieden van zonwering. Onze schaduwdoeken komen in verschillende kleuren, afmetingen en vormen. Wanneer een standaard schaduwdoek niet past dan kunnen wij zelfs maatwerk schaduwdoeken voor je maken. Deze zijn geheel aangepast aan jouw wensen en voorkeuren.

Wat is een schaduwdoek?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun parasol te vervangen voor een ander soort zonwering. Een schaduwdoek hang je op boven je terras of tuin, waardoor je geen last meer hebt van een parasolvoet die steeds maar in de weg staat. Je bevestigt het doek gemakkelijk aan een gevel of aan palen. Hierdoor is een schaduwdoek over het algemeen ook sterker dan een parasol, waardoor je het schaduwdoek het hele jaar door kunt laten hangen.

Wat is de functie van een schaduwdoek?

Tijdens de warme zomerdagen is het prettig voor jezelf en anderen om de schaduw af en toe op te zoeken. De belangrijkste functie van een schaduwdoek is dan ook het creëren van een schaduwrijke en verkoelende plek.

Een andere belangrijke functie van de schaduwdoeken van ZONZ sunsails, is dat ze Uv-bestendig en -werend zijn. Dit zorgt ervoor dat je veilig van de zon kunt genieten. Wel is het schaduwdoek licht doorlatend, zodat het niet ten koste gaat van de sfeer.

Wat zijn de voordelen van een schaduwdoek?

Naast dat het je voldoende schaduw biedt en beschermd tegen de zon zijn er nog meer redenen dat steeds meer mensen voor dit type zonwering kiezen. We hebben een aantal voordelen van een schaduwdoek op een rij gezet:

  • Een schaduwdoek is hip en trendy. Buiten het geven van schaduw heeft dit doek namelijk ook nog een decoratief karakter. Ze zijn te koop in meerdere kleuren en vormen, waardoor je ze aan kunt laten sluiten bij de stijl van jouw tuin of dakterras. Een schaduwdoek kun je over je terras heen spannen, of gebruiken om een hoek te creëren bij je lounge set. Het is een echte eyecatcher en een mooie toevoeging aan je tuin. Bij ZONZ sunsails bieden we diverse opties en geven we je graag advies over welk doek het beste bij jouw past.
  • Een schaduwdoek is stormvast. De doeken van ZONZ sunsails zijn gemaakt van een sterk materiaal en kunnen stevig bevestigd worden. Hierdoor kun je de schaduwdoeken het hele jaar door laten hangen. Via onze website kun je de keuze maken voor waterdoorlatende of waterdichte schaduwdoeken. Het voordeel van een waterdoorlatend doek is dat het ook wat meer frisse lucht doorlaat in de zomer. Het voordeel van een regenbestendig schaduwdoek is dat je ook comfortabel buiten kunt blijven zitten als er een buitje valt.
  • Een schaduwdoek is makkelijk te monteren. Hierdoor kun je het doek op iedere gewenste plek ophangen en zelf bepalen hoeveel schaduw je wilt. Je creëert met gemak een schaduwrijke plek waaronder bijvoorbeeld je kinderen veilig kunnen spelen of jij zelf een boek kunt lezen. Het doek kun je bevestigen als overkapping boven een gevel of veranda, maar ook als losstaande constructie aan palen.

Bekijk het complete assortiment van ZONZ sunsails

Ben je benieuwd welke keuzes er allemaal zijn voor een schaduwdoek of wil je inspiratie op doen? Op de pagina van ZONZ laten we graag ons ruime assortiment zien. Op de website van ZONZ kunnen we je ook meer vertellen over welke andere vormen van zonwering er zijn. Zou je graag wat meer advies willen of heb je vragen? Dan kun je uiteraard contact opnemen met onze klantenservice.