Schoonmaken is minder erg dan je denkt

Het is een vervelend taakje dat toch vroeg of laat moet gebeuren. Om het wat minder erg te maken dan het is, zijn er de volgende dingen die je in je hoofd kan houden terwijl je de dweil en schoonmaakhandschoenen erbij pakt.

Het is een workout

Met fulltime werken schiet echt sporten er toch wel vaak bij in. Maar er zijn ook andere manieren om calorieën te verbranden. Met het dweilen van een flinke kamer, verbrand je al snel 300 calorieën per uur! Als je dit soort klusjes ziet als een workout, voel je je al een stuk beter over het idee dat je aan het schoonmaken bent. Nu alleen nog je favoriete muziekje erbij and let’s clean! 

Meditatie

Als je liever je rust pakt dan te gaan sporten: schoonmaken kan ook heel rustgevend zijn. Vooral als je van meditatie houdt is het ideaal. Bij het boenen van je huis hoef je namelijk niet te na te denken. Na een stressvolle dag op werk is het heerlijk om even nergens aan te denken, maar toch productief te zijn. Rust terwijl je een taak van je to-do list kan afvinken: win-win!

Je huisdier kan ook helpen

Wie zegt dat je in je eentje hoeft schoon te maken? Als je een hond hebt, kan die ook wel een pootje helpen. Er bestaan zogeheten ‘dust boots’ die je onder de poten van je hond kan doen. Zo kan je hond helpen met schoonmaken terwijl die rondloopt en het is ook nog eens leuk entertainment. 

Flitsende materialen

Als we het dan toch over leuke ‘props’ hebben: een afwasborstel in zebra-print, doekjes in neon groen, doe eens gek. Zorg ervoor dat jouw schoonmaakmaterialen er leuk uitzien om naar te kijken, zodat je ze met een glimlach op je gezicht in de kast ziet liggen. Ja ja, zelfs schoonmaakspullen kunnen aantrekkelijk voor het oog zijn. Als je ze goed uitzoekt kunnen ze ook passen bij je interieur, wat alleen maar een bonus is. 

Pak een zonnestraal mee

Nu de zomer eraan komt kan je ook je tuin, terras, of balkon een schoonmaakbeurt geven terwijl je geniet van de zon. Alleen nog een fris en zomers drankje erbij and you are all set!Nog niet helemaal overtuigd dat schoonmaken leuk kan zijn? Er is niks beschamend aan om iemand in te huren, zoals schoonmaakbedrijf Utrecht. Zij kunnen jouw huis in mum van tijd spik en span maken.