Tijdelijke inboedelopslag: hier moet je op letten

Belangrijk bij het opslaan van uw inboedel

  • Goede beveiliging en verlichting 
  • Het klimaat van de opslagruimte (gekoeld of verwarmd, geen vocht)
  • Groot genoeg voor (een deel van) uw inboedel
  • Check of je inboedelverzekering gewoon doorloopt bij een tijdelijke externe opslag (en vraag naar de voorwaarden) 
  • Laat het over aan vakmensen

Goede beveiliging van uw opslag

Het zijn natuurlijk kostbare spullen die u tijdelijk ergens anders opslaat. U wilt natuurlijk dat uw inboedelopslag goed beveiligd is. Geen onbevoegden die ondertussen tussen uw spullen kunnen sneupen. Een veilige manier is wat enkele verhuisbedrijven aanbieden: uw inboedel wordt opgeslagen in bijvoorbeeld een zeecontainer. Deze zeecontainer gaat vervolgens in een afgesloten verhuiswagen en hier wordt de container nog eens stevig vastgezet. Op deze manier kunt u uw inboedel ook dicht bij u hebben. Een andere manier is dat de zeecontainer in een grote loods opgeslagen wordt. 

Klimaat: niet te warm, niet te koud

Vocht kan schimmel of vlekken veroorzaken. Te koud is ook niet goed voor bepaalde spullen en hetzelfde geldt voor warmte. Bij een goede inboedelopslag wordt hier dan ook altijd rekening mee gehouden. Het juiste klimaat wordt in de gaten gehouden.

Opslagruimte moet groot genoeg zijn

Dit is wel een lastige. Want hoe weet u nu hoeveel ruimte u ongeveer nodig gaat hebben? We noemden al de zeecontainer. Past hier niet alles in? Dan kunt u er altijd nog een opslag bij huren. Deze containers zijn zo’n 30 m2. Kleiner is er ook: 8 m3. 

Inboedelverzekering door laten lopen

Meestal kunt u uw inboedelverzekering gewoon door laten lopen. Ook als u dit kunt doen op het adres van de locatie waar uw opslag zich bevindt. Bijvoorbeeld het adres van het verhuisbedrijf die uw opslag verzorgd. 

Laat het over aan vakmensen

Dat klinkt misschien als een inkopper, maar die vakmensen weten precies hoe zij het beste uw inboedelopslag kunnen verzorgen. Neem bijvoorbeeld het eerder genoemde klimaat in zo’n opslagruimte. Maar ook het inladen van uw spullen is goed om dat aan vakmensen over te laten. Al is het maar omdat zij daar de juiste apparatuur voor hebben, zoals een verhuislift, om uw spullen veilig te bergen.  

Inboedelopslag in overleg

Wat uw wensen ook zijn, overleg het met het (verhuis)bedrijf dat uw inboedel voor u opslaat. Er is vaak heel veel – of zelfs alles – mogelijk. Ook als u, bijvoorbeeld tijdens het renoveren van uw huis, uw inboedel dichtbij wil hebben. Niet in een loods een uur rijden bij u vandaan maar bij wijze van voor uw deur.