Verschillende soorten huisstijlen

Het inrichten van een huis is tegenwoordig heel erg lastig, dit komt door globaliseringen. Door globaliseringen is de wereld kleiner aan het worden en schuiven onze grenzen erg op. Het internet heeft ervoor gezorgd dat huisstijlen uit andere landen bewonderd kunnen worden over de hele wereld. De huizen in Nederland hebben daarom ook verschillende stijlen en niet zoals vroeger. De Nederlandse huizen zagen er vroeger uit zoals het er bij je oma eruitziet.

De 5 meest voorkomende huisstijlen in Nederland zijn: Urbanstijl, Eigentijdse stijl, Scandinavische stijl, moderne stijl & Minimalistische stijl. Ik ga nu mijn 2 favorieten stijlen wat verder uitlichtten 

Urbanstijl is een stijl wat vooral voorkomt in appartementen in de grote stad. Er wordt gebruikt gemaakt van artistieken voorwerpen die lichten en houtachtige kleuren hebben. Voorwerpen zoals racefietsen, planten en houten objecten komen vaak voor.

Scandinavisch stijl is de stijl die overgewaaid is vanuit het noorden. Ikea speelt hier ook wel een grote rol in. Ikea heeft langzaam de wereld veroverd en is buiten elke grote stad wel te vinden. Als je nu in je kamer kijkt is er waarschijnlijk een grote kans dat een Ikea meubel spot. Omdat deze Zweedse interieurzaak zo ongelooflijk groot is en goedkoop, is er voor iedereen wel wat. Het is niet alleen een winkel, maar bied ook een totaal beleving met een restaurant en een speelplek voor kinderen. Dit is een van de reden waarom het zo geliefd is bij veel personen. Ook is het heel makkelijk om IKEA-producten in elkaar te zetten, het is net lego voor grote mensen.

Scandinavische stijl is combinatie tussen minimalistische efficiëntie en je eigen persoonlijke aanpak. Typische Scandinavische kleuren zijn: zwart, wit, grijs, een lichte tint blauw en soms een roze. Meubels worden vaak gemaakt met een lichte houtkleur. Vooral de poten van banken, tafels en stoelen zijn vaak hout.