Voordelen van RVS scharnieren

Scharnieren vind je bijna overal terug. Er zijn diverse scharnieren voor diverse toepassingen. Als je kiest voor scharnieren is het van belang dat deze lang mee gaat. Middels dit artikel wordt dieper ingegaan op de type scharnieren inclusief RVS scharnieren en de vele voordelen.

Welke types scharnieren zijn er?

Deurscharnieren
Deurscharnieren worden tussen de deur en aanslag gemonteerd. Er zijn twee modellen die veel voorkomen en dat is het model die gebruik maakt van twee vleugels die verbonden zijn met een verticale pin. Als de deur zwaarder is wordt er gebruik gemaakt van een extra ring.

RVS Scharnieren voor meubels
Ook meubilair maakt gebruik van rvs scharnieren. Deze dragen de naam veerscharnier of drukscharnier. Dit systeem maakt het openen en sluiten een stuk makkelijker. Er zijn modellen met gebogen rvs scharnieren verkrijgbaar maar ook modellen met rechte scharnieren. Bij ingebouwde deuren van bijvoorbeeld een kast wordt de super gebogen versie van een scharnier ingezet.

Draaibaar scharnier
Als je gebruik maakt van een draaideur is daar vrijwel altijd gebruik gemaakt van een draaischarnier. Het is een draaipunt voor de deur en moet zowel aan de boven en onderkant van de deur gemonteerd worden. Dit type scharnier past op zowel lichte als zwaardere deuren.

Onzichtbaar scharnier
Dit is een versie die nog niet veel gebruikt wordt. Deze is bedoeld om onzichtbaar en discreet te zijn. Zodra je de deur sluit zie je de scharnier zowel van binnen als van buiten niet. 

De voordelen van RVS in combinatie met scharnieren op een rij:

RVS is watervast
Een heel groot voordeel van RVS scharnieren is dat ze prima tegen vocht en water kan. Dit is ideaal omdat het op deze manier prima kan gedijen in allerlei weersomstandigheden. Het materiaal roest niet door deze eigenschap en is daardoor een betrouwbaar component.

Bestand tegen barre weersomstandigheden
Is het warm buiten? Vriest het? Geen enkel probleem voor RVS scharnieren. Het materiaal heeft de eigenschap oersterk te zijn en dat zie je terug in iedere weesomstandigheid. Als je kiest voor RVS scharnieren ben je verzekerd van krachtig materiaal.

Roestvrij staal krijg je niet stuk
RVS is bestand tegen dieven en vandalen omdat het niet stuk te krijgen is. RVS wordt veel gebruikt door deze sterke eigenschap en kan dus tegen een stootje. Ook wordt RVS door deze eigenschap gebruikt voor geldautomaten en slagbomen.

RVS kan goed bewerkt worden
Ten slotte zijn RVS scharnieren goed te bewerken waardoor het voor iedere type scharnier gebruikt kan worden. Het materiaal kan in iedere hoek gesneden of gevormd worden waardoor het breed inzetbaar is.

Weijntjes.nl