Waarom een kant en klaar haag ideaal is

Je hebt een nieuw huis gekocht en bent druk bezig om er een gezellige plek van te maken. Bij de meeste mensen is de binnenkant van het huis eerst aan de beurt. Daar ben je immers het vaakst. De tuin komt vaak later pas. Veel mensen stellen dit uit, omdat ze niet precies weten wat ze met de tuin willen. Het enige dat je wel weet is dat je groen in de tuin wilt, maar hoe pak je dat aan en hoe voorkom je dat je jarenlang moet wachten voordat de planten volgroeid zijn? Een kant en klaar haag biedt hiervoor de oplossing. Meer weten over de opties? Hieronder lees je er meer over.

Voordelen van een kant en klaar haag

Een kant en klaar haag is een eenvoudige manier om snel beschutting en privacy in de tuin te creëren. Vooral als je tuin nog redelijk leeg is, kan dit al snel een groot verschil maken voor de uitstraling van je tuin. Een kant en klaar haag bestaat uit verschillende losse haagelementen, die klaar zijn om direct in de tuin te plaatsen. Deze haagelementen zijn al bijna volgroeid. Hierdoor hoef je niet meer te wachten tot de struiken de juiste hoogte bereiken. Na het plaatsen van de haag ziet je tuin er meteen een stuk groener uit!

Een goede weerbaarheid

Kant en klaar elementen komen vaak direct van de plantenkwekerij. Op de kwekerij krijgen ze alle aandacht om optimaal te groeien. Ze krijgen alle meststoffen die ze nodig hebben, waardoor ze een goede weerbaarheid opbouwen. Door deze optimale verzorging zijn ze dus een stuk weerbaarder dan wanneer je zelf jonge haagplantjes in de tuin plaatst.

Verschillende maten

Het is goed om te weten dat kant en klaar hagen verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Welke maat het meest geschikt is hangt af van de grootte van de tuin. In een grote tuin heb je immers meer ruimte om bredere en hogere haagelementen te plaatsen dan in een kleine tuin. Bij de meeste kwekerijen hebben ze de hagen in verschillende maten. Bekijk dus goed welke maat het beste in jouw tuin past.

Verschillende planten

Naast dat kant en klaar hagen verkrijgbaar zijn in verschillende maten, zijn ze ook leverbaar in verschillende soorten. Voorbeelden van hagen die vaak kant en klaar worden aangeboden zijn de Taxus, Laurier en de Klimop. Maar ook de Hulst, Levensboom en de Haagbeuk worden bij veel kwekerijen kant en klaar aangeboden. Het leuke hieraan is dat je niet beperkt wordt in je keuze. Je bepaalt namelijk helemaal zelf welk type plant er kant en klaar in jouw tuin komt. Zo staat jouw tuin er binnen de kortste tijd mooi groen bij!  
Bron: Designlife