Waarom een ronde tafel net zo’n goed idee is

Soms is je interieur aan wat vernieuwing toe, waaronder ook je eettafel. Je kijkt al een poosje tegen dezelfde tafel aan en je hebt alles al geprobeerd. Nieuwe accessoires neergezet om het wat op te leuken, nieuwe stoelen, de tafel verplaatsen. Het helpt allemaal niets, je bent de tafel gewoon beu en wilt nu actie! Via een lokaal autoverhuur bedrijf kun je snel een busje huren en de tafel de volgende dag al in huis hebben. Ons advies is om de ronde eettafels niet over het hoofd te zien bij het uitzoeken van een nieuwe eettafel. We geven hieronder enkele redenen waarom een ronde tafel een net zo goed idee is als een vierkante of rechthoekige eettafel.

Zeer ruimte besparend

Ondanks dat je de tafel niet echt tegen een muur aan kan zetten of in een hoek kan plaatsen, neemt de ronde tafel toch wel echt minder ruimte in beslag. Heb je nou echt een hoek in je huis waar de tafel geplaatst dient te worden? Geen probleem, een ronde tafel kan makkelijk gecombineerd worden met een bankje. Dit bankje kan in de hoek geplaatst worden. Omdat de tafel rond is, heb je dan niet het probleem dat de persoon in de hoek niet weg kan komen. Dit kun je combineren met een paar leuke stoelen. Leuk toch?

Hoe meer zielen hoe meer vreugd

Bovendien biedt een ronde tafel meer zitplaatsen, waardoor je dus nog meer mensen kunt uitnodigen voor het avondeten. Bij een vierkante of rechthoekige tafel zet je namelijk geen stoelen neer op de hoeken van de tafel. Hier heb je nu helemaal geen last meer van. Ik zou zeggen, laat ze maar komen!

Sfeer is ook belangrijk

Bovendien geeft een ronde tafel veel meer sfeer en gezelligheid. Je interieur oogt door de ronde vormen veel minder kil en strak. Door een simpele wijziging in tafel kan je gehele interieur ineens een stuk zachter en warmer ogen. Daarnaast is het voor de mensen die aan de tafel zitten ook een stuk gezelliger. Je hoeft niet langer pal tegenover elkaar te zitten, waardoor er als het ware twee kanten van de tafel ontstaan. Hierdoor vloeien de gesprekken beter en kun je met iedereen oogcontact te houden zonder dat je je nek erg hoeft te draaien.

Vervoer moet wel aangepast worden

Indien je nu denkt: ‘ja ik ga zeker weten een ronde tafel kopen!’ moet je nog wel even rekening houden met het vervoer ervan. Het enige nadelige van een ronde tafel kan namelijk zijn dat het net niet qua breedte in de auto past. Meet dit daarom van te voren goed op of huur een bus met een groter laadvermogen via goedkoop auto huren. Bij een grote rechthoekige tafel had je deze waarschijnlijk ook wel nodig gehad, dus in die zin is het geen verlies.