Wat is belangrijk bij het kopen van een waterontharder?

Het zoeken naar de juiste waterontharder kan voor sommige mensen een zoektocht zijn, er bestaan namelijk diverse modellen en ieder verschillend model heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel willen we jou helpen de zoektocht te vereenvoudigen, hiervoor gaan we kijken naar de verschillende modellen. 

Mechanisch of elektrisch?

Er bestaan zowel mechanische als elektronische waterontharders. Deze twee zullen we hieronder verder bespreken. 

Mechanische waterontharder

Een andere benaming voor een mechanische waterontharder is een hydraulische waterontharder. Dit type model werkt op waterdruk, hierdoor komen er geen bijkomende verbruikskosten bij. De waterdruk kan op twee manieren te werk gaan, enerzijds kan het apparaat volumegestuurd aangestuurd worden. In dit geval gaat de waterontharder aan wanneer er een bepaald watervolume is verbruikt. Daarnaast is er ook een waterontharder op basis van tijd, deze gaat aan de slag na een bepaalde tijdsperiode. 

Elektronische waterontharder

Een elektronische waterontharder werkt op basis van een elektronisch besturingssysteem. Bij dit model zijn er verschillende programma’s beschikbaar waarmee je onder andere de spoelingen zelfstandig kan afstellen op basis van je watergebruik. Een groot verschil tegenover een mechanische waterontharder is dat er bij een elektronische waterontharder elektriciteitskosten komen kijken. 

Prijzen waterontharder

Naast de twee “basismodellen” bestaan er nog verschillende types binnen de modellen. Hierdoor is het lastig om een prijsindicatie te geven, hiervoor kan je het beste gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen bij waterontharder-expert. Zij werken samen met experts door het hele land waardoor jij een passende en accurate offerte krijgt.