Wat kost het renoveren van mijn woning?

Het gebrek aan planning is de grootste oorzaak van alle problemen die zich voordoen tijdens een bouwwerk. Maar de planning gaat veel verder dan het hebben van alle tekeningen van het project in de hand. Het is noodzakelijk om het budget te kennen en ook om de marktprijzen te kennen.

Er is zoveel te voorspellen. Ze hebben de kosten, de arbeid, de apparatuur, de beperkingen en nog veel meer. Hoeveel zou dit alles kosten?

Als het gaat om het inhuren van een vakbekwame professional is het duidelijk dat dit een formalisering in het contract en dus een betaling met zich meebrengt. Een renovatie die bestaat uit het verwijderen van muren, structurele versterking en het vervangen van elektrische of hydraulische punten moet worden begeleid door een architect of een burgerlijk ingenieur.

De kosten van deze professional zijn gelijk aan 10% tot 20% van de uiteindelijke waarde van het werk.

Om met leidingen en bedrading om te gaan heeft u ook een loodgieter en een elektricien nodig. Dit betekent meer investeringen. Over het algemeen moeten dit soort beroepskosten per gewerkt uur en de waarde ervan worden gerelateerd aan de complexiteit van de dienst – de prijs van het materiaal niet inbegrepen. En om te spreken over een volledige renovatie zouden we nog steeds houtbewerking, infrastructuur en meer moeten opnemen.

Hoe kunt u geld besparen door uw huis te renoveren

Het proces van de hervorming van uw huis hoeft geen probleem te worden. Om het te vermijden, lees deze tips zorgvuldig en heb het werk van je dromen, zonder de uitgaven te veel.

1. Een gedefinieerd project hebben
Zijn werk kan zelfs midden op de weg veranderen, om verschillende redenen. Verandering van idee, technische aanpassingen, onder andere. Het hebben van een project is echter essentieel en onmisbaar voor elke vorm van hervorming.

2. Stel een bestedingslimiet in
Stel een maximale waarde vast voor het werk en de diensten, rekening houdend met een marge voor ongeplande aankopen en andere last-minute vereisten.

3. Vergelijk de prijs van alles
Van een kraan voor de wastafel in de badkamer tot uw nieuwe slaapkamerdeur. De prijzen kunnen sterk variëren afhankelijk van het model, het merk en de plaats van verkoop.

4. Maak een unieke lijst van materialen
Winkelen op verschillende plaatsen en gelegenheden kan uw werk duurder maken. Geef, indien mogelijk, de voorkeur aan winkels die de meeste artikelen op uw lijst hebben. Om geld te besparen op de renovatie van het huis, is het de moeite waard om alles op dezelfde plaats te kopen, zodat u verzekerd bent van kortingen of een eenvoudige betaling.

5. Huur niet de eerste dienstverlener in
Net zoals u moet vergelijken wat u wilt of moet kopen, vergeet dan niet om ook offertes aan te vragen voor dienstverleners. Geloof me: de besparing kan meer dan drie keer zo groot zijn, afhankelijk van het geval.

6. Denk aan het weggooien van materialen
Als de renovatie klein is, is die fooi overbodig. Wat bijna niemand zich echter herinnert, is dat men bij grotere renovaties ook moet denken aan het afvoeren van materialen.

Raadpleeg de professionals die u hebt ingehuurd om de beschikbare alternatieven te evalueren. Ze weten zeker een meer economische manier en kunnen u helpen dit probleem op te lossen. Vergeet dus niet dit bedrag in uw budget op te nemen.

Met deze tips maakt u uw geld zeker winstgevender. Geen verspilling van tijd of geld. Volg deze tips en veel succes!

Tip: Een goede slotenmaker vind je via Praesy.be.