Wat maakt Leeuwarden een leuke stad om te wonen?

Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland. Waar de huizenprijzen in de randstad onbetaalbaar worden, kan je in Leeuwarden voor een betaalbare prijs nog hele mooie woningen vinden. Daarbij is Leeuwarden een hele gezellige stad met een rijk cultureel leven en vele gezellige restaurantjes en cafés. Hieronder lees je waarom Leeuwarden zo’n leuke stad is om in te wonen.

Cultuur

Leeuwarden was niet voor niets de culturele hoofdstad van 2018. Er is op cultureel gebied ontzettend veel te doen en dat maakt het ook als stad om te wonen natuurlijk erg aantrekkelijk. Er zijn een aantal bijzondere musea en ook op culinair gebied is Leeuwarden een trekpleister. Er is zelfs een restaurant met een Michelinster.

Nieuwe woningen

Vele wijken in Leeuwarden zijn de afgelopen jaren gerenoveerd. In het centrum zijn prachtige appartementen en kantoorpanden bijgebouwd. En ook in de wijk Zuiderplantage zijn bijvoorbeeld moderne appartementencomplexen uit de grond herrezen. Dit zorgt ervoor dat er heel wat prachtige huizen te koop in Leeuwarden in 2019 staan.

Werk

De economie trekt aan, ook in Leeuwarden. Fijn aan een stad om te wonen is natuurlijk ook als je er een leuke baan kunt vinden. Dit is zeker mogelijk in Leeuwarden. Vooral in de zakelijke en financiële dienstverlening en zijn er vacatures in overvloed

Bereikbaarheid

De steden in de randstad slippen dicht, maar in Friesland is dit zeker niet het geval. De infrastructuur is in Leeuwarden de laatste jaren aanzienlijk opgeknapt en dat maakt de stad goed bereikbaar. Je hebt dus de lusten van de stad, maar niet de lasten zoals lange files, een eeuwige zoektocht naar parkeerplaatsen en parkeerkosten die de pan uitrijzen.

Omgeving

In Leeuwarden ervaar je het stadse leven, maar in een mum van tijd zit je in de prachtige natuur van Friesland.  Zomers kan je varen over de prachtige meren en ’s winters kan je genieten van een heerlijke schaatstocht. Maak fietstochten door de prachtige weilanden of ga eens een dagje naar een van de schitterende Waddeneilanden. Vanuit Leeuwarden ben je er zo.

Veiligheid

Waar Leeuwarden een tijd geleden nog bekend stond als enigszins crimineel, behoort die tijd gelukkig inmiddels tot het verleden. Door een stadsvernieuwing in 2007 is de criminaliteit in Leeuwarden effectief aangepakt en is de stad sindsdien alleen maar veiliger geworden.

Een goede investering

Woningen in de randstad zijn voor veel mensen niet meer te betalen. Dit is in Leeuwarden gelukkig absoluut nog niet het geval. Tegelijkertijd stijgt de populariteit van de Friese hoofdstad steeds meer. De prijzen zullen in de toekomst dan ook vrijwel zeer gaan stijgen. Wie nu een woning koopt in Leeuwarden verhuist dus niet alleen naar een hele leuke stad, maar doet bovendien ook nog eens een hele goede investering. Kijk dan ook eens naar huizen die te koop staan in Leeuwarden in 2019.