Welke vloer past het beste bij jouw tafel?

Een mooie tafel is natuurlijk een aanwinst voor ieder huis.Het is echter een kunst om er voor te zorgen dat een tafel perfect bij de restvan het huis past. De meubels, de kleur verf op de meur maar ook de vloer speelt daarin een belangrijke rol. Een warme, stijlvolle vloer kan bijvoorbeeld erg vloeken met een harde, industriële vloer. Let dus goed op welke combinaties je maakt als het gaat om een tafel en een vloer.

Laminaatvloer in huis


Een veel gekozen vloersoort in Nederlandse huishoudens is de laminaatvloer. Een laminaatvloer is te verkrijgen in vele soorten en maten en is met veel typetafels goed te combineren. Het is af te raden om een kleur tafel te nemen die exact gelijk is aan de kleur van de vloer. Hierdoor krijgt je tafel niet de aandacht die het verdient. Een lichte laminaatvloer met een houten tafel meteen zwaardere kleur kan daarentegen wel goed samen gaan.

Gietvloer steeds populairder


Een vloersoort die vandaag de dag steeds vaker te zien is, is de gietvloer. Gietvloeren hebben vaak een industriële en strakke look. Mensen die van eenvoud en strakke lijnen in huis houden, zitten met een gietvloer goed. Bij een dergelijke vloer past bijvoorbeeld een glazen of stenen tafel erg goed, omdat deze allebeidezelfde sfeer ademen. Er zijn bovendien veel accessoires te vinden die een leuke toevoeging kunnen zijn op deze soort inrichting.

Wil je zeker weten welke tafel het beste bij jouw vloersoort past, laat je dan ook inspireren. Bekijk de laatste trends op internet, in woonwinkels of laat je adviseren door een binnenhuisarchitect. Zij zijn altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen en trends, en kunnen jou daarmee voorzien van het beste advies.En dat alles met het doel om jou de ultieme tafel te laten vinden die bovendien goed past bij de vloer in jouw huis.