Zo kies je een tapijt die bij je past!

Ook als het op interieur styling aankomt zijn details ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat accessoires op elkaar afgestemd zijn, en voeg bijvoorbeeld een bijzettafel of staande lamp toe aan je interieur. Dit zijn namelijk meubels die in een ontelbaar aantal kleuren en designs verkrijgbaar zijn, waardoor deze niet alleen functioneel maar ook mooi kunnen zijn. Een andere item dat je toe kunt voegen om de inrichting van een bepaalde ruimte tot een geheel te maken is een vloerkleed. Ook deze zijn verkrijgbaar in tal van soorten en maten. Geen idee waar je op moet letten bij de aanschaf van een vloerkleed? Lees dan snel verder, want in deze blog geven we je wat handige tips die je helpen bij het maken van de juiste keuze!

Het formaat

Oké, allereerst is het handig om na te gaan in welke ruimte je een tapijt wilt toevoegen. Wellicht is een vloerkleed in een kleiner formaat handiger voor een slaapkamer, terwijl een groter formaat thuishoort in de woonkamer. Heb je een vloerkleed gezien die je mooi vindt? Noteer dan de maten. Zo kun je thuis de vloer met kranten bedekken om het daadwerkelijke formaat visueel te maken. Handig toch?

Hoogpolig of toch niet?

Op het gebied van vloerkleden, kun je onderscheid maken tussen hoogpolige en laagpolige tapijten. Een laagpolig tapijt heeft kortere lussen, terwijl een hoogpolig tapijt langere lussen heeft. Dit laatste type is om die reden vaak hoger en dikker en voelt lekker zacht aan. Daarentegen zijn laagpolige tapijten platter. Een hoogpolig tapijt draagt bij aan een gezellige sfeer in een ruimte. Het voordeel van een laagpolig vloerkleed, is dat deze verkrijgbaar zijn in een groter aantal kleuren en designs.

Vorm: rond of toch vierkant?

Vloerkleden zijn er in verschillende maten, maar ook in verschillende vormen! De meeste tapijten zijn rechthoekig, vierkant of rond. Het leuke aan vloerkleden is dat deze een ruimte anders kunnen laten ogen. Zo is een rond vloerkleed een goede keuze voor rechthoekige of vierkante ruimtes. Dit biedt namelijk een speels effect. Voor meerhoekige ruimtes is een rond vloerkleed vaak een goede keuze.

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Brokking.